Bir ayda 515 askerini topladı

  •  Türk ordusu, gerillanın tespit edebildiği kadarıyla bir ayda 164'ü kimyasal olmak üzere 2 bin 910 kez savaş uçakları, helikopterler ve topçu atışlarıyla Medya Savunma Alanları'nı bombaladı. 
  •  Büyük bir direniş gösteren gerilla, sızmadan baskına, sabotajdan suikasta kadar farklı taktikleri iç içe kullanıp yaratıcı 343 eylemle yanıt verdi; 515 Türk askerini savaş dışı bıraktı, 63 araç ve mevziyi imha etti.

Türk ordusu, günde 160 kez bombalamayla eşlik ettiği Zap ve Avaşîn merkezli işgal saldırılarının bir ayında, hedeflediği doğrultuda ilerleyemediği gibi yüzlerce kayıp verdi. KDP'nin desteğine rağmen Türk ordusuna ağır darbeler vuran Kürdistan halkının 25 evladı da şehitler kervanına katıldı. 

HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM), Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi kapsamında bir aylık savaş bilançosunu açıkladı. Gerillanın, 14 Nisan'da Zap ve Avaşîn merkezli işgal saldırısının başladığı ilk andan itibaren Türk askerinin ayak bastığı her karış Kürdistan toprağını Apocu fedai militan ruhla direniş alanına çevirerek gereken cevabı verdiğini belirten BİM, "Direniş geleneğinden güç alan Apocu militan tarz, yeni dönem koşullarına hızla adapte olarak işgalcilerin bütün hesaplarını boşa düşürdü" dedi. Hareketli gerilla timlerinin, alandaki inisiyatifi sürekli elinde tutarak sızmadan baskına, sabotajdan suikasta kadar farklı taktikleri iç içe kullanıp yaratıcı eylemler geliştirdiğini hatırlatan BİM, Türk ordusunun bütün engelleyici teknik imkanlarını alt eden ve bu şekilde darbe vuran Şehîd Delal Hava Savunma Kuvvetleri’nin de bir aylık süreçte rol oynadığını altını çizdi. BİM, şöyle devam etti: "İlk günden itibaren birçok etkili eylem geliştiren YJA Star gerillaları, Önder Apo felsefesiyle donanan direnişçi ve savaşçı Kürt kadının özgürlük savaşımızda keskinleşen kimliğini en güçlü şekilde temsil ediyor. Özgür Kürt kadın savaşçılığı, cesareti ve öncülüğü Şaristan, Mizgîn ve Viyanlar şahsında yeni dönemin örnek ve sembol YJA Star komutanları olarak somutluk kazanıyor."

En kapsamlı saldırılarından

Türk devletinin bütün teknik imkanlarını devreye koyarak tarihinin en kapsamlı saldırılarından birini gerçekleştirdiğine dikkat çeken BİM, sadece bir aylık süre içerisinde tespit edebildikleri kadarıyla şunları paylaştı: "Direniş alanlarına bin 274 kez obüs ve top yağdırarak ve 917 kez savaş uçaklarıyla ve 719 kez saldırı helikopterleriyle bombalayarak gerçekleştirdiği saldırılardan hiçbir sonuç alamadı. Güçlerimizin geliştirdiği yüzlerce eylem sonucunda büyük kayıplar veren ve ilerleyemeyen işgalci TC ordusu, 164 kez kimyasal silah kullanarak savaş suçu işledi. Sömürgeci Türk devleti, KDP denetimdeki alanlar üzerinden birçok saldırı gerçekleştirdi ve Başûrê Kurdistan sınırları içinde bulunan TC askeri üslerini aktif olarak kullandı ve büyük darbe aldığı Direniş Alanları’na bu üsleri kullanarak güç takviyesinde bulundu. KDP, faşist ve soykırımcı Türk devletinin işgal saldırılarına baştan itibaren her türlü desteği sunarak, Zap’a gömülmesinin önünü almak için yoğun bir çaba sergiliyor. Türk ordusu kendisine sunulan her türlü desteğe rağmen arzuladığı hedeflere ulaşamadığı gibi ciddi bir kırılmayı yaşıyor. 

Yüksek savaş kabiliyeti

Kürdistan Özgürlük Gerillası, bir aylık süre zarfında tarihi bir direniş sergileyerek ulaştığı yüksek savaş kabiliyetini ortaya koydu. Kuşkusuz bu etkili sonuçların elde edilmesi Apocu fedai ruhla savaşarak ölümsüzler kervanına katılan şehitlerimizin emek ve çabaları sonucunda açığa çıktı. Bir aylık işgal saldırısı süresince 25 yoldaşımız ölümsüzleşerek Özgür Kürdistan’ın güvencesi oldu. Kürdistan Özgürlük Gerillası, gösterdiği performans, fedai duruş ve militanca savaş tarzıyla halkımıza ve kutsal Kürdistan topraklarına yönelik her saldırıyı karşılayıp gereken cevabı verecek güçte olduğunu, bir kez daha ispatladı ve halkımızın yüz akı olmayı başardı." 

343 gerilla eylemi

BİM'in paylaştığı 14 Nisan – 14 Mayıs tarihleri arasındaki savaş bilançosu ise şöyle:

Gerilla eylemleri

* 4 Baskın Eylemi

*  5 Sızma Eylemi

*  20 Koordineli ve Eşzamanlı Eylem

*  37 Sabotaj Eylemi

*  62 Suikast Eylemi

*  68 Ağır Silah Eylemi

*  147 Çatışma-Darbeleme Eylemi

Türk ordusunun kaybı

*  427 Türk askeri öldürüldü

*  88 Türk askeri yaralandı

Türk ordusunun saldırıları

*  Medya Savunma Alanları 917 kez savaş uçaklarıyla bombalandı.

*  719 kez saldırı helikopterleri ve bin 274 kez obüslerle bombalandı.

*  Savaş mevzileri 164 kez kimyasal gazlarla bombalandı.

Gerillanın imha ettiği

* 1 Skorsky tipi helikopter

* 1 Tank

* 14 Mevzi

* 7 Dron

* 5 Mobesse Kamera Sistemi

*  2 Ses Dinleme Cihazı

* 1 BKC 

* 1 Bombatar 

* 1 A4 Silahı

* 2 Askeri Çadır

* 2 Fotokapan ve Hareket Sensörü imha edilmiştir.

 Gerillanın darbeledeği

* 22 Helikopter

* 3 Dron

* 1 Askeri Araç.   BEHDİNAN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.