Bir haftada dört işkence!

  • OHAL uygulamalarının devam ettiği kentte son bir haftada basına yansıyan işkence vakaları ise şunlar:

 

* Gever’e bağlı Xırvate (Büyükçiftlik) köyünde yaylada çobanlık yapan iki kişi üst karakolunda bulunan özel hareket polisleri tarafından darp edilerek, ölüm tehditlerine maruz bırakıldı. Saatlerce gözaltında kalan çobanlar serbest bırakıldıktan sonra darp raporu alarak kişiler hakkında şikâyetçi oldu.

* Askeri operasyonların başladığı Gever’e bağlı Siperêz dağı etrafındaki köyler operasyonlar nedeniyle bir gün boyunca evlerinden çıkamadı. Beriye gitmek isteyen Berivan kadınlar yarı yoldan çevrilirken, bölgede çobanlık yapan bir kişinin operasyon bölgesine götürüldüğü, bir diğer çobandan ise haber alınamadığı öğrenildi.

* Derecik ilçesine bağlı Anadağ köyünde hayvanlarını otlatan çobanlar köyün yakınlarında bulunan karakol tarafından “Burada ne işiniz var?” denilerek önce hakaret ardından ise şiddete maruz bırakıldı.

* Anadağ köyünde yaşanan bu şiddetin üzerinden bir gün geçmeden aralarında çocukların da bulunduğu dört çoban askerler tarafından kovalandı. Çobanlar dakikalarca şiddete maruz bırakıldıktan sonra yaralı halde gözaltına alındı. Gözaltına alındıktan sonra savcılığa sevk edilen çobanlar adli kontrol ve yurt dışı yasağıyla serbest bırakıldı. Darp edilen çobanların avukatı konuya dair suç duyurusunda bulunacaklarını ifade ettiler.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.