Bir kadın daha DAİŞ’ten kurtarıldı

Kadın Haberleri —

.

.

  • Dêra Zor’da QSD savaşçılarının DAİŞ çetelerinin elinden kurtardığı Zêrî Meto Şivan, Êzîdî Kadın Yardımlaşma Ağı tarafından ailesiyle buluşturuldu.

3 Ağustos 2014’te DAİŞ tarafından kaçırılan 25 yaşındaki Zêrî Meto Şivan, bir süre önce Suriye Demokratik Güçleri QSD tarafından Dêra Zor’da DAİŞ çetelerinin elinden kurtarıldı. Özgürlüğüne kavuşan Zêrî, Êzîdî Kadın Yardımlaşma Ağı tarafından Şengal’de ailesi ile buluşturuldu. 

QSD’ye teşekkür
Zêrî Meto Şivan’ın ailesi adına konuşan anne Misrê Reşo, mutluluklarını ifade ederek, “Fermanda köyümüz Qinê’den  yüzlerce kişi DAİŞ tarafından kaçırılmıştı. Bunların içinde iki kızım da vardı. Şükürler olsun ki her iki kızım da özgürlüğüne kavuştu. Kaçırılan herkesin kızlarım gibi özgürlüklerine kavuşmasını umut ediyor ve diliyorum. QSD’ye de kızımı kurtardığı için teşekkür ediyorum” dedi.

Özgürlük şehitlerin kanı pahasına oluyor
Êzîdî Kadın Yardımlaşma Ağ adına konuşan Ferîda Sado da QSD’ye teşekkür etti. Sado, “Herkes bilsin ki, tutsak edilenler şehitlerin kanı pahasına kurtarılıyor, özgürlüklerine kavuşuyorlar. Halkımızın şuna inancı olsun; sonuna kadar kaçırılan, tutsak edilen insanlarımızın peşinde olacağız. Onları özgürlüklerine kavuşturana kadar da durmayacağız” açıklamasında bulundu.

ŞENGAL

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.