Bir kişi bile eksik olmamalı

Yurt Dışı Haberleri —

Uzun Yürüyüş, Fransa

Uzun Yürüyüş, Fransa

  • Kürtleri ve dostlarını Strasbourg mitingine çağıran KCDK-E Eşbaşkanı Zübeyde Zümrüt: “Tüm halkımızın bu eyleme katılması hayati önemdedir. Bir kişi eksik olsa ne olur, demeden yüz binleri Strasbourg'a taşımalıyız.”

Fransa’da Uluslararası Komplonun 26. yılı için 26 kişiyle 26 kentte gerçekleştirilen Uzun Yürüyüş eylemi 14. gününde devam ediyor. “Önder Apo'ya Özgürlük, Kürt Sorununa Çözüm” şiarı ile yürüyen eylemciler, başkent Paris’in Villiers-le-Bel banliyösünde bir dizi görüşme gerçekleştirdikten sonra halk buluşması düzenledi.

Hedefimiz ve inancımız büyük

Şehitler anısına saygı duruşu ile başlayan halk buluşmasında, yürüyüşçüler adına konuşan Saniye Tunç, hedef ve amaçlarını anlattı. Tunç: “26 gün boyunca, 26 kişiyle 26 kentte eylem düzenliyoruz. Eylemlerimiz sadece yürüyüş ile sınırlı değil. Kurumlarla, siyasetçilerle, sivil toplum kuruluşlarıyla birçok görüşme gerçekleştiriyoruz. Önder Apo'ya Özgürlük, Kürt Sorununa Çözüm Hamlesi’ni ve yürüyüşümüzü anlatan bildiriler dağıtıyoruz. Yine şu an olduğu gibi halk buluşmaları düzenliyoruz. Hamlenin ikinci aşamasında ‘sonuç alacağız’ dedik. Yani, Önder Apo'nun fiziki özgürlüğünü sağlayacağız. Hedefimiz büyük, inancımız ve irademiz de büyük.”

 

Çocuklar O’nun felsefesiyle özgür olur

Kürt ailelerinin sorumluluklarına da dikkat çeken Saniye Tunç, “Bizler şunun bilincindeyiz: Önder Apo özgür değilse, hiçbirimiz özgür değiliz. Özellikle Kürt ailelerinin en önemli sorumluluklarından biri de çocuklarını Önder Apo'nun felsefesiyle yetiştirmektir. Eğer bu felsefeyle çocuklarınızı yetiştirirseniz, geleceğimiz özgür olur. Önder Apo'nun felsefesi bizi özgürlüğe taşıyacaktır.” dedi.

 

Tarihin çöp tenekesine atalım

Halk buluşmasına katılan KCDK-E Eşbaşkanı Zübeyde Zümrüt de Uzun Yürüyüş eylemini selamladı. Konuşmasında Rêber Apo, Gerilla ve halk direnişiyle boşa çıkan komplonun tamamen ortadan kaldırılması gerektiğine vurgu yapan Zümrüt: “10 Ekim 2023'te başlattığımız hamle, hem Önder Apo'nun hem de Kürdistan'ın özgürlüğünü hem de boşa çıkarılan komployu tamamen ortadan kaldırmayı hedefledi. Komplo, Önder Apo'nun şahsında hepimize yapıldı. Önder Apo'ya yapılan komplo, aslında Kürt soykırım komplosuydu. Bugün geldiğimiz aşamada amacımız, Özgürlük Hamlesi ile birlikte komployu tarihin çöplüğüne atmak ve Önder Apo'nun fiziki özgürlüğüyle birlikte halkımızın, halkların özgürlüğünü sağlamaktır.”

Halk toplantılarında Rojava ve Tişrîn direnişlerinin sıkça sorulduğunu belirten Eşbaşkan Zümrüt, “On sene önce Kobanê'deki direniş, bugün Tişrîn'de devam ediyor. Ruh, aynı ruhtur. Bombaların, kurşunların altında özgürlük halayı çekiyorlar. Bu irade, bu ruh, Önder Apo'nun felsefesinden geliyor. Bizler de gücümüzü buradan alıyoruz.” dedi.

 

Strasbourg’da irade beyanı olacak

Zübeyde Zümrüt, 15 Şubat'ta Strasbourg'da büyük bir eylem ve miting gerçekleştireceklerini hatırlatarak, “Tüm halkımızın bu eyleme katılması hayati önemdedir. ‘Bir kişi eksik olsa ne olur’ demeden, yüz binleri Strasbourg'a taşımamız, bir irade beyanında bulunmamız gerekiyor. Sizler de bunu ailenize, çevrenize anlatın. ‘Strasbourg, Kürt halkı için irade beyanı olacaktır’ deyin ve orada buluşalım.” dedi. PARİS

 

* * *

Strasbourg’a Bekliyoruz

Almanya Kürdistanlı Toplumlar Konfederasyonu’na (KON-MED) bağlı, Hessen ve Saarland eyaletlerinde örgütlü Kürdistanlı Demokratik Toplumlar Federasyonu (FCDK-KAWA) bileşenleri, “Önder Apo’ya Özgürlük, Kürtlere Statü” şiarıyla, 15 Şubat günü Fransa’nın Strasbourg kentinde düzenlenecek merkezi yürüyüşe katılım çağrısı yaptı. FCDK-KAWA Eşbaşkanı Mehmet Çopan, “Bütün halkımızı ve dostlarımızı 15 Şubat’ta Strasbourg’a bekliyoruz.” dedi.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2025 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.