Bir Mexmûrlu daha

Dilovan İşlek'in cenaze töreni

Dilovan İşlek'in cenaze töreni

  • Türk devleti, son bir haftada Mexmûrlulara 3. kez saldırdı. SİHA ile önceki gün yapılan saldırıda, Dilovan İşlek şehit düştü. İşlek, binlerce kişinin katıldığı bir merasimle toprağa verildi.

Türk devleti, önceki gün öğle saatlerinden sonra Hewlêr’in Koye ilçesine bağlı bir köy yolu üzerinde Mexmûrlu yurttaşlara ait bir aracı SİHA ile bombaladı. Saldırıda aynı aileden bir kişi katledildi, üç kişi ise yaralandı.

KDP’ye bağlı Anti Terör Kurumu, saldırıya ilişkin yayınladığı açıklamada, hedef alınanların silahlı PKK’liler olduğunu ileri sürdü. Ancak saldırıdan kısa süre sonra işgalci Türk devletinin bombaladığı aracın Mexmûrlu yurttaşlara ait olduğu, aynı aileden bir kişinin katledildiği, üç kişinin ise yaralandığı ortaya çıktı. KDP’ye bağlı Anti Terör Kurumu’nun ‘silahlı PKK’liler’ olarak lanse ettiği Mexmûrlu aileden Dilovan İşlek, saldırıda şehit düşerken üç kadın ise yaralandı.

Onurlu Kürt’ten korkuyor

Şehit Dilovan İşlek için Mexmûr’da binlerce kişinin katıldığı cenaze töreni yapıldı. Şehit Aileleri Kurumu’ndaki töre, saygı duruşuyla başladı. Saygı duruşunun ardından konuşan Mexmûr Halk Meclisi Eşbaşkanı Filiz Budak, şunları söyledi: “Onurlu Kürtler işgalci Türk devletinin hedefi oluyor. Düşman, onurlu Kürt’ten korkuyor. Bir Kürt için onlarca uçak kaldırıyor. Mültecilik yollarında doğan şehit Dilovan yaşamı boyunca yurtsever duygular içinde büyüdü. Onun duruşu ve kişiliği yaşının çok üstünde bir olgunluktaydı. Bizim duruşumuz ve varlığımız, düşman için bir kabustur. Nefes aldığımız her dakika, örgütlenen her Kürt düşmanın yüreğinde bir derttir. Bu nedenle faşist düşman son bir haftada üç kez Mexmûrlulara yönelik hava saldırısı düzenledi. D ise ün kamptan kilometrelerce uzaklıkta Koye’de şehit Dilovan’ın aracı hedef alındı. Biz heval Dilovan’ın duruşunda düşmanı yenilgiye uğratacağız.”

 

 

Ailenin ilk şehidi değil

Şehit Dilovan’ın ailesi adına Mehmut İşlek de bir konuşma yaptı. Kürt halkının ihanete karşı daima tavır aldığını belirten Mahmut İşlek, “Şehit Dilovan ilk şehidimiz değildir. Önder Apo ve Kürt halkının başı sağ olsun. İhanet yenilmediği sürece biz kazanamayacağız. Bu nedenle ihanete karşı birlik olmalıyız. Mexmûrlu çocukların gözlerinden öpüyorum. Hepsi bizim çocuklarımızdır” dedi.

O hepinizin çocuğuydu

Şehidin annesi Helim İşlek de merasimde bir konuşma yaptı. Anen İşlek, şunları ifade etti: “Dilovan sadece benim çocuğum değildi. O hepinizin çocuğuydu. Başta Önderliğin, gerillalarının, zindan direnişçilerinin ve Kürt halkının başı sağ olsun. Şehidime söz veriyorum. Onun davasından vazgeçmeyeceğim. Bunun için ne yapılması gerekiyorsa yapmaya hazırım.”

Merasimin ardından Şehit Dilovan İşlek’in cenazesi ‘Bimire xiyanet’ ve ‘Şehîd namirin’ sloganları eşliğinde Şehit Nûjîn Mezarlığında toprağa verildi. MEXMÛR

 

*****

Türkiye 10 sivili katletti

Toplumsal Barışı İnşa Timleri, Türkiye’nin son 10 ay içinde Federe Kurdistan’a yönelik saldırılarında, kimisi koyun otlatırken, kimisi pancar toplarken, hatta kimisi evinde otururken katledilen sivillerin sayısının 10’u bulduğunu bildirdi.

Toplumsal Barışı İnşa Timleri (CPT), Türkiye’nin 2023 yılı başlarından bugüne Federe Kurdistan’da gerçekleştirdiği saldırılarda katledilen ve yaralanan sivillere ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada, 1 Ocak-17 Ekim tarihleri arasında Türkiye’nin düzenlediği hava saldırılarında 10 sivilin katledildiği 12 kişinin ise yaralandığı aktarıldı.

Açıklamaya göre, 6 kişi SİHA’larla, üç kişi ise savaş uçaklarıyla gerçekleştirilen hava saldırılarında katledildi. Bir kişi ise Türkiye’ye ait bir askeri üs yakınlarında patlayan mayın sonucunda yaşamını yitirdi. CPT, iki kişinin doğrudan Türkiye askerlerinin açtığı ateş sonucunda, 9 kişinin hava saldırılarında, bir kişinin ise mayın patlaması sonucunda yaralandığını bildirdi. Açıklamada, “İki kişi koyun otlatırken, 5 kişi araç içerisindeyken, üç kişi Mexmûr’da, bir kişi pancar toplarken ve bir kişi ise evindeyken Türkiye saldırıları sonucunda yaralandı” denildi. 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.