Bir sen eksiktin Paşinyan

  •  Türk işgalciliğine teslim bayrağını çeken, dış destekle içeride iktidarını korumaya çalışan Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Türk devletine iki Kürt savaşçıyı teslim ederek jest yaptı. 
  •  Türk tarafı da iş birlikçiliği deşifre etmemek için 'MİT sınırda yakaladı' yalanıyla servis etti. HPG gerçeği açıkladı, KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, Paşinyan iktidarını kınayarak Ermeni halkını tavır almaya çağırdı.

Ermenistan, Atilla Çiçek (Leheng) ve Hüseyin Yıldırım’ı (Alîşêr) Ağustos 2021'de tutukladı, 23 Şubat 2022'de Temyiz Mahkemesi serbest bıraktı, ancak Ermenistan istihbaratı alıkoydu. Girişimleri de bırakılacakları cevabıyla savuşturdu. Ermenistan birimleri, bir ay önce Atilla Çiçek ve Hüseyin Yıldırım’ı Türk devletine teslim etti. Türk hükümeti de özel savaş medyası aracılığıyla "çok başarılı bir MİT operasyonu" olarak servis ederek, propagandasını yaptı.  Konuyla ilgili açıklama yapan KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, Paşinyan iktidarını kınadı. Eşbaşkanlık, Türk tarafının yalan haberle Paşinyan iktidarının içerisine girdiği ihaneti örtbas etmeye çalıştığını belirtti. 

Türk devlet ajansı AA, "Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), kırmızı bültenle aranan PKK/KCK mensubu Atilla Çiçek ve örgütün sözde sorumlularından Hüseyin Yıldırım'ı sınır hattındaki operasyonla yakalayarak Türkiye’ye getirdi" şeklinde bir haber servis etti. AA'nın 'sınır hattı'yla hangi sınırı kastettiğini belirtmediği haberin, aslında Ermenistan iktidarının, iki Kürt gerillayı teslim ederek jest yapmasından ibaret olduğu kısa sürede yapılan açıklamalarla anlaşıldı. Önce HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM), yazılı bir açıklama yaptı. 

Ağustos 2021'de tutuklandılar

BİM'in verdiği bilgilere göre; Atilla Çiçek (Leheng) ve Hüseyin Yıldırım (Alîşêr), Ağustos 2021'de Ermenistan sınırına yakın bir yerde görevleri başındayken Ermenistan güçleriyle karşı karşıya geldi. Olumsuz bir durumun yaşanmaması için sağduyulu yaklaşan iki gerilla, gözaltına alınıp tutuklandı. Haklarında dava açıldı. Hukuki süreç devam etti. Ermenistan Temyiz Mahkemesi, 23 Şubat 2022'de haklarında serbest bırakılma kararı verdi. Uluslararası hukuka ve Ermenistan devletinin yasalarına göre serbest bırakılması gereken iki gerilla, Ermenistan istihbaratı tarafından kaçırılarak alıkonuldu. Yapılan girişimler, serbest bırakılacaklarına dair söz verilerek geçiştirildi. İki gerilla, yaklaşık bir ay önce Ermenistan devleti tarafından Türk devletine teslim edildi. 

Ermenistan için utançtır

Ermenistan devletinin, hem uluslararası yasaları hem de kendi hukukunu çiğnediğini kaydeden BİM, "Halkının varlığını korumak ve özgürlüğünü sağlamak için mücadele eden ve ezilen tüm halkların acısını yüreğinde hisseden Kürdistan devrimcilerini, bu şekilde soykırımcı Türk devletine teslim etmek, Ermenistan için bir utançtır" dedi. 

Paşinyan iş birlikçiliğine kınama

İki gerillanın ihanet sonucu Türk devletine teslim edildiğini, Türk tarafının yalan haberlerle Ermenistan hükümetinin içerisine girdiği ihanet gizlemeye çalıştığını belirten KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı ise "Türk devletinin kışkırtması ve desteğiyle Ermenistan topraklarının işgal edildiği bir süreçte Kürt halkının özgürlüğü için mücadele eden ve devrimci bir görev gereği Ermenistan’a geçen iki Kürt devrimcinin Ermenistan hükümetince Türk devletine teslim edilmesi çok manidardır" dedi. Bu durumun, Paşinyan iktidarının, soykırımcı sömürgeci Türk devleti ve faşist AKP-MHP iktidarı ile iş birliği içerisinde olduğunu açıkça ortaya koyduğunu vurgulayan Eşbaşkanlık, bu iş birlikçi tutumu kınadı. 

Ermenistan halkına da ihanet

Paşinyan hükümetinin bu tutumununu, Ermenistan topraklarının işgal edilmesi konusunda kendisine yönelik yapılan eleştiri ve suçlamaları da doğruladığını kaydeden Eşbaşkanlık, şöyle devam etti: "Ermenistan topraklarının işgal edildiği bir süreçte soykırımcı sömürgeci Türk devletine karşı mücadele edenlerin desteklenmesi yerine, Türk devletine teslim edilmesi bu durumu ortaya koymaktadır. Bu durum, aynı zamanda Ermeni halkının soykırıma karşı verdiği mücadeleye de ihanettir. Bu iki arkadaşımızın Türk devletine teslim edilmesi, Paşinyan hükümetinin bugüne kadar örtülü olarak yürüttüğü iş birlikçi ve ihanetçi gerçeğini açığa çıkarmıştır.

Ermeni halkı hesap sormalı

İki arkadaşımızın Türk devletine teslim edilmesi, Paşinyan iktidarının başta Ermeni halkının davası olmak üzere halkların davasıyla ihanet içerisinde olduğunu, tarihte Ermeni halkını soykırımdan geçiren ve bugün de kalan Ermeni topraklarını işgal ettiren soykırımcı sömürgeci Türk devletine iş birlikçilik yaptığını ve dolayısıyla işgal ve soykırım politikasının yanında durduğunu ortaya koymaktadır. Biz başta Ermeni halkı olmak üzere tüm halkları ve dostları, bu iş birlikçi hükümete karşı tutum almaya çağırıyoruz. İnanıyoruz ki; Ermeni halkı bu hükümete gereken tutumu alacak, iş birlikçiliğin ve ihanetin hesabını soracaktır.

Paşinyan iktidarı vazgeçmeli

Kürdistan Özgürlük Mücadelesi sadece Kürt halkının özgürlüğü için değil başta Ermeni halkı olmak üzere tüm bölge halklarının özgürlüğü ve kurtuluşu için mücadele etmektedir. Kürt halkı, Ermeni halkını kardeş halk, yaşadığı ülkeyi de Ortak Vatan olarak görmekte ve bu duygularla Ermeni halkına yaklaşmakta, davasına destek olmaktadır. Paşinyan hükümetinin bu tutumu en başta Ermeni halkının davasına ve var olma mücadelesine büyük zararlar vermektedir. İş birlikçilik yapılarak değil, direnerek ve mücadele ederek onurlu olunabilir ve doğru yaşanabilir. Kürt Özgürlük hareketi olarak Paşinyan hükümetine soykırımcı sömürgeci Türk devleti ile içerisine girdiği iş birlikçi ilişkilerden derhal vazgeçmesi ve bu olaydan dolayı Ermeni ve Kürt halkından özür dilemesi çağrısında bulunuyoruz.”

 

KONGRA GEL'den Ermeni halkına çağrı

KONGRA GEL Eşbaşkanlık Divanı, Erivan’ın iki Kürt devrimciyi Türk devletine teslim etmesini kınayarak, Ermeni halkını bu ihanete karşı tutum almaya çağırdı.

Yazılı bir açıklama yapan KONGRA GEL Eşbaşkanlık Divanı, Paşinyan hükümetinin yaptığı bu çirkin iş birliğinin, Ermeni halkının duyarlı aydınları, siyasi ve sivil toplum çevreleri başta olmak üzere herkes tarafından mahkum edilmesi gerektiğini belirtti. Eşbaşkanlık Divanı, "Türk devlet faşizmine karşı büyük bedeller vererek mücadele eden Kürt halkının devrimci gençlerini teslim etmek, tüm bölge halklarına yapılan bir ihanettir, büyük onursuzluktur. Bu çirkin, iş birlikçi ihanete karşı çıkmak, tüm bölge halklarının özgür geleceği için oldukça önemlidir. Bu ihanete karşı başta Ermeni halkı olmak üzere herkes tutum almalı, hiç kimse sessiz kalmamalıdır” dedi. 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.