
Bîraxane filminden bir sahne
- Kürt şair Arjen Ari'nin şiirlerini konu edinen Bilal Korkut'un filmi Bîraxane filmi beyaz perdede. Film, Arjen Ari şiirlerinin ana temalarından olan Kürdistan'ın adeta 15 metrekarelik bir alanda kameraya kaydının alınması gibi adeta.
Gençliği İstanbul ve Mardin'de geçen Kürt yönetmen Bilal Korkut'un, Bîraxane filminin ilk gösterimi 9. Duhok Film Festivali'nde izleyici ile buluştu. Kendisi de aynı zamanda Arjen Ari hayranı olan yönetmenin ilk uzun metraj filmi olan Bîraxane, Arjen Ari'nin şiirlerini konu ediniyor.
Korkut sırasıyla Ez Tusubasa Me(Ben Tsubasayım), Li Pey Nanê Xwe(Ekmeğimi Kazanırken), Çi Bikim(Nasıl Yapmalı) kısa filmlerinin ardından ilk uzun metraj olan 76 dakikalık Bîraxane'yi izleyici ile buluşturdu.
Metin Yoksu’nun artıgerçek’teki haberine göre filmde Yavuz Akkuzu, Kemal Ulusoy, Hussein Hassan, Hilmi Demirer, Rowai Navgundi, Selam Salar Çakay, Sidar Özmen ve Nicholas Christopher rol aldı. AMED