Birleşik mücadele zorunlu

  • Halkların Demokratik Kongresi (HDK), 11. Olağan Genel Kurulu’nda tüm bileşenler birleşik mücadelenin zorunluluğuna vurgu yaptı.

 

HDK, 11. Olağan Genel Kurulu, dün İstanbul/Avcılar’da başladı. HDK Eş Sözcüleri İdil Uğurlu ve Şenoğlu’nun ardından Türkiye İşçi Partisi (TİP) Barış Atay söz aldı. Atay, her türlü hak arayışına dönük saldırıların karşısında HDK fikriyatının birleştirici bir güç olduğunu söyledi. Atay, ortak zeminlerin ve birlikteliklerin faşizmle kavgayı güçlendirdiğini vurguladı.

Finale doğru

 Ardından konuşan HDP Eşbaşkanı Mithat Sancar, ”2015’te başlayan özel savaş/topyekun savaş anlayışının sonunu getirebileceğimiz bir finale doğru ilerliyoruz. Ya hep birlikte bu düzeni durduracağız değiştireceğiz ya da savaş aygıtı kendini yenileyerek yoluna başka yöntemlerle devam edecek ve 10 yıllarımızı halkların özgürlüğü, barış umudu ve demokrasi isteğini bastırabileceği 10 yılları yaşamak zorunda kalacağız” dedi.

Tuncel: Zamanı geldi

Daha sonra HDK eski Eşsözcüsü Sebahat Tuncel’in Kandıra Cezaevi’nden gönderdiği mesajı okundu. Tuncel, sistem krizine dikkat çekerek, düzeni değiştirme zamanının geldiğini söyledi. Tuncel, dayanışmayanın önemine vurgu yaparak, “Yan yana gelmeliyiz” diye seslendi.

Öztürk: Kongre hayatidir

 Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı Bedran Öztürk ise şunları vurguladı: “HDK’nin kuruluşundan 6 yıl sonra şunu gördük; bu sistemin alternatifi kongrelerdir. Kongreleri ne kadar güçlendirirsek, başarıya o kadar yakınlaşırız. Halklar, bu kongre etrafında bir araya gelip örgütlenmeliler.”

Bozgeyik: Sistemi yıkmalıyız

 Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Eşbaşkanı Mehmet Bozgeyik de faşizmin kurumsallaşma sürecinde ezilenler, halklar açısından mücadeleden başka bir çare olmadığını ifade ederek, “Biz sistemi yıkmazsak, sistem kendini sacayakları ile yeniden güçlenecektir. HDK ile kol kola mücadelemiz sürecektir” dedi.

Hamzaoğlu: Biz inşa edeceğiz

Prof. Dr. Onur Hamzaoğlu ise iktidarın elinde kalan tek şeyin şiddet olduğunu hatırlatarak, şunları kaydetti: ”Yaşamın krizini onların başına yıkamazsak, bu kriz derinleşecek. Hedefimiz olan yeni yaşamı inşa edecek olan biziz.”

Torun: Zorundayız

Devrimci Parti Genel Başkanı Elif Torun Öneren de  “Mafya ilişkili devlet oluşumuna karşı birleşik mücadelemizi kullanmak zorundayız” diye konuştu.

Kürkçü: Seferber etmeli

Ardından HDK’nin eski Eş Sözcüsü Ertuğrul Kürkçü’nün mesajı okundu. HDK’nin faşizme ve diktatörlüğe karşı toplumsal ve kültürel direniş için örgütlemeyi seferber edeceğini söyleyen Kürkçü, “Dilerim bu Genel Kurul, paradigmanın hakkını vermek üzere yeni bir fikri ve maddi atılımın başlangıcı olsun” diye konuştu.

Bayındır: Yolumuza devam

 Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eşbaşkanı Keskin Bayındır da konuşmasında şunları vurguladı: ”Kürtler, bu mücadeleyi Kürdistan ve Ortadoğu’da 100 yıldır sürdürüyor. Kürdistan ve Türkiye’yi özgürleştirmek istiyorlar. Bir diğer gerçek Kürt halkının özgürlüğü, Türkiye halklarının özgürlüğüdür. Bu mücadeleyi demokrasi ve devrim güçleriyle birlikte daha da büyüterek yolumuza devam edeceğiz.”

Otlu: Hesabımız var

 Sosyalist Kadınlar Meclisi (SKM) Eşsözcüsü Çiçek Otlu, devletin mafyalaştığını belirterek, “Bu faşist rejimden sorulacak hesabımız var. Birleşerek yıkacağız ve bunu göstereceğiz” dedi.

Akın: Birleşmeliyiz

 Yeşil Sol Parti Eşsözcüsü İbrahim Akın da şöyle konuştu: “Bu iktidar hala ayaktaysa, başarıdan değil, zorbalık ve güçtendir. Faşist rejim karşımızda birleşmiş durumda, bizim de onların karşısında tümüyle birleşmemiz gerekir.”

Genel Kurul’da, Doğu Güneydoğu Dernekleri Federasyonu (DGDF) Başkanı Abdülhakim Daş ve 78’liler Girişimi’nden Remzi Kozakçı ve Demokratik Alevi Derneği (DAD) Bülent Felekoğlu da söz alarak, kısa birer konuşma yaptı. Genel Kurul, daha sonra basına kapalı bir şekilde devam etti.  İSTANBUL

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.