HDP: Nemalanmaya çalışan, altında kalır

❏

  • Halkların Demokratik Kongresi (HDK), Yürütme Kurulu, Ankara’da mültecilere yönelik gerçekleştirilen pogrom girişimine ilişkin yazılı açıklama yaptı. 

“Göçmenler karşısında takınılan ikiyüzlü politikalar iktidarın yayılmacı savaş politikalarının sonucudur” diyen HDK, ekledi: “Biz emekten, demokrasiden ve barıştan yana olanlar hem dünya hem de ülke tarihinden çok iyi biliyoruz ki kitleleri işsiz, aç ve güvencesiz bırakan iktidarlar kendilerine dönük tepkileri, muhalefeti bertaraf etmek için her zaman bir ‘öteki’ yaratmışlardır. Orman yangınları esnasında Kürt olan bu ‘öteki’, bugün Suriyeli göçmenler olagelmiştir.”

Pogrom kalkışmasının iktidardan bağımsız ele alınamayacağına vurgu yapılan açıklamada, “Yaratılan düşmanlaştırıcı ortamdan nemalanmaya çalışan herkes, bu tehlikeli gidişin altında kalacaktır” ifadelerine yer verildi.

‘Kışkırtmalardan uzak durun’

HDK, açıklamasına şu ifadelerle devam etti: “Bizler, Avrupa’nın ve AKP-MHP iktidarının Ortadoğu halkları üzerinden güç devşirmesine izin vermeyeceğiz. Yetkilileri acil önlem almaya, yaşatılanların sorumlularını açığa çıkarmaya, bu tehlikeli yönelime son vermeye çağırıyoruz. Halkları birbirine kırdıran ikiyüzlü emperyal politikalarınızı teşhir ediyor, Altındağ halkı başta olmak üzere tüm Türkiye halklarını ırkçı, düşmanlaştırıcı kışkırtmalardan uzak durmaya davet ediyoruz. Yaşadıklarımızın sorumluları açlıktan ve savaştan kaçan halklar değildir. Biliyoruz ki ırkçı kalkışmalardan yalnızca faşizm beslenir. Yaşasın dayanışma, yaşasın emekçi halkların kardeşliği, kahrolsun faşizm!”

HABER MERKEZİ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.