Bizi taramayacağı ne malum?

Kadın Haberleri —

ŞEHRİBAN ÇOBAN

ŞEHRİBAN ÇOBAN

  • Mersin’de yaşayan Şehriban Çoban ve ailesi ‘komuşu’ Murat K.’nin ırkçı saldırısına uğradı. Saldırgan hakkında şikayetçi olan Çoban, “İfademi çekmeyeceğim. Yarın silahıyla gelip bizi taramayacağı ne malum?” dedi.

 

ÖZNUR DEĞER/JINNEWS

Türkiye’de iktidarın yürüttüğü tekçi politikalar, Kürt halkına ırkçı saldırı olarak geri dönüyor. Son bir yıldır özellikle Batı illerinde Kürtlerin yoğunlukta yaşadığı mahalleler hedef alınıyor. Mevsimlik tarım işçilerinin ve siyasetçilerin de ırkçı saldırılara uğradığı son bir ay içinde Konya, Ankara, Çorum, Antalya, Aydın, Düzce gibi kentler saldırıların merkezi oldu. Bu saldırıların son örneği ise önceki gün Mersin’de yaşandı. 

Annem saldırıdan sonra toparlanamadı
Siyasi görüşlerinden ötürü 5 yıl cezaevinde kalan ve 1 yıl önce tahliye olan Şehriban Çoban ve ailesi Mersin’de ‘komşu’ Murat K.’nin ırkçı saldırısına uğradı. Akdeniz ilçesine bağlı Hal Mahallesi’nde yaşanan olayın, ilk olmadığı ortaya çıktı.

Murat K’.nin saldırısına uğrayan Şehriban Çoban, annesi Nafiye Çoban’ın da daha önce aynı kişinin ırkçı saldırısına uğraması sonrası psikolojisinin bozulduğunu dile getirdi. Çoban, “Anneme saldırmaya çalıştığında ‘Benim askerim var, polisim var, devletim var’ demiş. Annem saldırıdan sonra toparlanamadı” dedi.

Saldırganın kardeşi polis
Sorunun büyümemesi için o dönem şikayetçi olmadıklarını dile getiren Çoban, son saldırıda failin çeşitli gerçekler üreterek önce kürekle saldırdığını, daha sonra silah getirmek için eve koştuğunu kaydetti. Murat K’.nin “Silahımı verin” diye bağırarak, hakaretlerde bulunduğunu belirten Çoban, Murat K.’nin kardeşinin polis olduğunu, “Pis teröristler sizi öldüreceğim, sizinle mi uğraşacağım, defolun gidin” dediğini söyledi. Olayın büyümesi üzerine polis çağırdıklarını belirten Çoban, polise rağmen Murat K’nin saldırılarına devam ettiğini aktardı.

Can güvenliğimiz yok
Polisin saldırganı kucaklayıp götürdüğünü belirten Çoban, saldırganın hiçbir işlem yapılmadan salıverildiğine işaret etti.

Konya’daki olayı hatırlatan Çoban güvende olmadıklarını da söyledi. Çoban şöyle devam etti: “Silaha doğru koşuşunu görünce tedirgin oldum. Onun bir katliam yapmak istediği kanaatine vardım o an. Karakola can güvenliğimizin olmadığını söyledik. Buna rağmen ne bir tutuklama ne de gözaltı işlemi oldu. İfadesi alınıp serbest bırakıldı. Ailesini gönderip şikayetimi geri almamı istediler. İfademi çekmeyeceğim. Yarın silahıyla gelip bizi, beni taramayacağı ne malum?”

 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.