‘Bizi yalnız bırakmayın, yardım edin’

Kadın Haberleri —

❏

  • Sêrt’ın (Siirt) Berwarî (Pervari) ilçesinde iki yıl boyunca sistematik tecavüze uğrayan çocuğun ailesinin suç duyurusuna takipsizlik kararı ardından failler serbest dolaşırken çocuk korkudan dışarıyı çıkamıyor. Aile ise “Bizi yalnız bırakmayın, yardım edin” çağrısında bulundu.

SEMA ÇAĞLAK/JINNEWS-SÊRT

Sêrt’in Berwarî ilçesinde Hüseyin Tapar ve Hamit Şener isimli erkeklerin 13 yaşındaki kız çocuğu B.’ye yaklaşık 2 yıldır tecavüz ettiği ortaya çıkmıştı. Olayın ortaya çıkmasının ardından çocuğun anne ve babası karakola giderek suç duyurusunda bulunmuştu. Yapılan soruşturmada çocuğun ifadesi alınmıştı. Çocuğun ifadelerinin psikolog tarafından tutarlı olduğu tespit edilmesine rağmen, Pervari Cumhuriyet Başsavcılığı ise “Çocuğun olayı 1 yıl boyunca ailesine ve akrabalarına anlatmadığını, çocuğun iddiasını kanıtlar nitelikte kimsenin görgüsünün ve bilgisinin olmadığını” iddia ederek takipsizlik kararı vermişti.

Siirt HDP Milletvekili ve Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, savcının takipsizlik kararını soru önergesiyle meclise taşırken, aile ise kimsenin bu suça sesiz kalmamasını istedi.

Çocuk korkudan dışarı çıkamıyor

Annesi, çocuğunun yıllardır tehdit edildiğini ifade ederek, “Çocuğum iki yıldır tecavüze uğruyor ve onu öldürmekle tehdit ettiği için bize hiçbir şey söylemedi. Bu duruma kimsenin sessiz kalmasını istemiyoruz. Bizimle dayanışma içerisinde olmaları çağrısında bulunuyoruz. Bizi yalnız bırakmayın ve yardım edin. Çocuğum korkudan dışarı çıkamıyor. Travma geçirdi. Hepimiz çok acı çekiyoruz. Çocuğumun davasının takipçisiyiz. Biz sonuna kadar onlardan şikayetçi olacağız ve faillerin en ağır cezayla yargılanmalarını istiyoruz” dedi. 

Failler serbest dolaşıyor

Babası ise faillerin en ağır ceza ile cezalandırılması gerektiğini kaydederek, "Hüseyin ve Hamit iki yıldır çocuğuma tecavüz ediyor. Çocuğum önce ablasına sonra eşime anlattı. Çok fazla öfkelendik ve karakola giderek şikayet ettik. Faillerin ikisi de dışarıda serbest dolaşıyor. Onlara hiçbir şey yapılmıyor. Çocuğum ise onların korkusundan dışarı çıkamıyor. Bu insanlar, dışarıda rahat bir şekilde elini kolunu sallayarak dolaşmamalı. O kişilerin en ağır cezayla yargılanmasını istiyoruz. Bize yardım edin. Çocuğumuzun davasının sonuna kadar takipçisiyiz”  diye konuştu. 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.