Böğürtlen Zamanı’na izleyiciden tam puan

Kültür/Sanat Haberleri —

Böğürtlen Zamanı Mostra de Valencia Film Festivalinde

Böğürtlen Zamanı Mostra de Valencia Film Festivalinde

  • Böğürtlen Zamanı (Dema Dirîreşkan) filmi dünya prömiyerini bu yıl 36’ıncısı düzenlenen Mostra de Valencia Film Festivali’nde yaptı.

Böğürtlen Zamanı (Dema Dirîreşkan) filmi dünya prömiyerini bu yıl 36’ıncısı düzenlenen Mostra de Valencia Film Festivali’nde yaptı.

Yönetmenliğini Haşim Aydemir’in yaptığı filmin ilk gösterimi 17-18 Ekim tarihlerinde Babil Sineması’nda yapıldı. Sinema salonlarındaki korona kısıtlamalarına rağmen filme yoğun ilgi vardı. Gösterim sonrası Valèncialı izleyici uzun süre filmi alkışladı.

Filmin yapımcılarından ve oyuncu kadrosunda yer alan Serhat Hulaku soru cevap kısmında izleyicilere film ile bilgi verdi. Zorlu şartlarda filmin çekildiğini anlatan Hulaku, Güney Kürdistan’daki gelişmelerden ötürü film çekimlerinin iki kez durdurmak zorunda kaldığını söyledi.

Festival kapsamında izleyici ödülü için de yarışan Böğürtlen Zamanı filmi, ilk gösterim sonrası festival kapsamında en yüksek puan alan iki filimden birisi oldu. İzleyici ödülünü destekleyen ve festivaldeki puanlamaya ilişkin haber yapan A Punt Media resmi tiwitter hesabından şunu belirtti: “A Punt izleyici ödülü için şimdiye kadar Blackberry Season (Böğürtlen Zamanı) ve Broken Keys (Kırık Anahtarlar) filmleri en yüksek puanı aldı.”  

HABER MERKEZİ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.