Boş depoda sahte seçmen kaydı

Deposunda sahte seçmen kaydı bulunan M.C.

Deposunda sahte seçmen kaydı bulunan M.C.

  • Bağcılar’da bulunan bir aile apartmanının deposuna kayıtlı “sahte seçmen” kaydı çıktı. Kaydın iptal edilmesi için Nüfus Müdürlüğüne başvuran M.C., muhalefete uyarıda bulundu.

Türkiye’de 14 Mayıs’ta Cumhurbaşkanlığı ve Genel Seçimlere sayılı günler kala “sahte seçmen” kayıtları ortaya çıkmaya başladı. İstanbul’un Bağcılar ilçesine bağlı Fevzi Çakmak Mahallesi’ndeki 2004 sokakta bulunan bir aile apartmanın bodrum katındaki depoda, sahte seçmen kayıtlarına rastlandı. Deponun sahibi olan ve aynı apartmanda yaşayan M.C. isimli yurttaş, adresine gelen seçmen bilgi kağıtlarını kontrol edince depoya sahte seçmenlerin kaydedildiğini fark etti. Kayıt iptali için dilekçe veren M.C., muhalefet partilerini sahte seçmen kayıtları konusunda uyardı. 

Aile şaşkın, muhtar habersiz

Binanın 1998'de yapıldığını ve aile apartmanı olduğunu aktaran M.C., bugüne kadar binaya kiracı dahi alınmadığını belirtti. Binanın bodrum kısmını da depo olarak kullandıklarını aktaran M.C., yaşananları şöyle anlattı: “Bundan 5-6 gün önce Fevzi Çakmak Mahalle Muhtarı tarafından evimize çemen kağıdı bırakılmış. Ben bizim seçmen kağıtlarını alırken, fazladan iki tane çemen kağıdı olduğunu gördüm. Önce yanlış bırakıldığını düşündüm fakat adrese bakınca bizim evin bodrum katına kayıtlı olduğunu gördüm. Ayrıca mesken olarak görülüyordu, daire olarak değil. Bunun üzerine mahalle muhtarına gittim ve durumu aktardım. Muhtara, haberi olup olmadığını sordum. Muhtar ‘Benim haberim yok. Ben sadece dağıtmakla mükellefim’ dedi. Bu şekilde gelen başka kişiler olup olmadığını da sordum, oda bir kişinin daha gelip pusula bıraktığını söyledi.”

2018’de kayıt yapılmış

Depoya bırakılan seçmen kağıtlarını alarak Bağcılar İlçe Nüfus Müdürlüğüne başvurduğunu belirten M.C., şunları paylaştı: “Müdüre kayıtlı kişilerin ne zaman kayıt edildiğini, kimler tarafından kaydedildiğini, isimlerini öğrenmek istediğimi sordum. Nüfus Müdürü ‘İsim falan veremem yasak’ dedi. Ondan sonra teyit amaçlı ‘bu insanlar sağ mı, ölü mü bilmiyoruz, bana bir irtibat numarası verin, arayayım’ dedim. ‘Numara veremem, tapuyla gelmeniz lazım’ dedi. Ertesi gün tapuyu alarak gittim, bu sefer de ‘bilgi almak istiyorsan arşive git’ denildi. Arşive gittim ve bu kişilerin kimler olduğunu ve ne zaman kayıt yaptırdıklarını öğrenmek istediğimi sordum. Arşivdekiler de ‘kimin bunları kayıt yaptığını söyleyemeyiz, 2018'de kayıt yaptırdıkları görünüyor’ dediler.”

Müdürlükten 2018'den beri bu kişilerin oturduğu bilgisini aldığını ama böyle bir şeyin mümkün olmadığını kaydeden M.C.,  şöyle devam etti: “Ben bundan dört ay önce bu depo için kendi adıma su ve elektrik aboneliği yaptırdığımda da adreste kimse gözükmüyordu. 2019'da da seçimler yapıldı. Bu kişiler bu adreste yaşıyor olsaydı, o dönemde de seçmen kağıtları gelirdi. Ben de bu kişilerin iptal edilmesini istedim. Tapu sahibinin İlçe Nüfus Müdürlüğüne dilekçe yazması gerektiği ve 'dilekçeyi Bağcılar İlçe Emniyet Müdürlüğüne gönderdikten sonra emniyetteki arkadaşlar adrese bakarlar, dediğiniz doğruysa kayıttan düşerler' denildi. Bu insanlar ölü mü sağ mı ya da bu kişiler birkaç sandıkta mı oy kullanacak o da belli değil. Bu durumun kamuoyu tarafından duyurulmasını istedim.”

Oy hırsızlığı kaygısı

Depoya kayıtlı olan kişiler hakkında hiçbir şekilde bilgi verilmemesinin kendisini kaygılandırdığını söyleyen M.C., şunları ekledi: “Bu düpedüz oy çalmaktır. Bunlar depremde kaybettiklerimiz insanlar da olabilir, pandemide kaybettiklerimiz de olabilir. Başkalarının yerine oy kullanmak haksızlıktır. Yine daha önceki seçimlerde bombalar patlıyor, oylar çöp konteynerlarında çıkıyordu, bu ihtimallere karşı seçim sonrası başımıza böyle şeyler gelirse de bunu resmileştirmek istedim. Muhalefet partilerinden talebim ise bu konunun üzerine düşmeleri ve varsa başka dairelerdeki sahte seçmenleri de tespit ederek sandık güvenliğini sağlamalarıdır. Şehirde bunlar yapılmaya başlandı ise köyleri ve kırsal yerleri düşünemiyorum. Bu seçimde herkes sandığa sahip çıkmalı.” İSTANBUL

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.