Böyle davaya böyle müşteki!

  •  İktidarın talimatıyla Kürt siyasetçilerin rehin alınması ve HDP'nin tasfiyesi için uydurulyan Kobanê Davası'ndaki saçmalıklar her taraftan dökülüyor. Mağdur sıfatıyla ifadesi alınan Antalya/Korkutelili Mustafa Böyük, bal süzme makinası için ödeme yaptığı firmanın makinayı göndermediğini belirterek, zararının giderilmesi talebiyle davaya katılmak istedi.

ZEMO AĞGÖZ/MA/ANKARA

DAİŞ’in Kobanê’ye yönelik saldırıları karşısında 6-8 Ekim 2014’te gerçekleştirilen eylemler gerekçe gösterilerek, aralarında Halkların Demokratik Partisi (HDP) eski Eşbaşkanları ve Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyelerinin de bulunduğu 22’si tutuklu 108 kişi hakkında açılan Kobanê Davası’nın bir sonraki duruşması 31 Ocak’ta başlayacak. Dava için özel görevlendirilen Ankara 22. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti, Türkiye’nin dört bir yanından müşteki-mağdur sıfatıyla ifadeler almaya devam ediyor. Mahkemenin talimatıyla bulundukları illerde müşteki-mağdur sıfatıyla ifadeleri alınanlar arasında ortaya çıkan bir ifade dosyanın nasıl hazırlandığını bir kez daha gösterdi.

Dava kapsamında Antalya’nın Korkuteli Asliye Ceza Mahkemesi’nde Kobanê Davası kapsamında mağdur sıfatıyla ifadesi alınan Mustafa Böyük, bal süzme makinası için ödediği paranın karşılanması için davaya katılma talebinde bulundu. “E Tarım" isimli internet sitesine girerek 846,45 TL değerinde bal süzme makinası siparişi verdiğini belirten Böyük, şunları söyledi: “E Tarım Sitesinin telefonunu aradım. Hasan Kaynak isimli şahıs telefonu açtı. Ürünün ellerinde olup olmadığını sordum. Ellerinde bulunduğunu, parasını havale yaparsam 02/05/2018 tarihinde ürünü göndereceklerini söyledi. Ben de bunun üzerine parayı Türkiye Ekonomi Bankası’na ait Hasan Kaynak-E Tarım isimli alıcıya 846,45 TL'yi gönderdim. Buna ilişkin dekontlar dosyamda mevcuttur. Bu tarihe kadar sipariş ettiğim mal bana teslim edilmedi. Numaralı telefonu sürekli arıyorum, ancak telefonu açan olmadı. Hasan Kaynak beni oyalayarak malımı göndermedi, paramı da bugüne kadar iade etmedi. Sanıktan şikayetçiyim, davaya katılma talebim vardır. Benim zararım 846,45 TL'dir, zararım bugüne kadar giderilmedi. Zararımın yasal faizi ile birlikte giderilmesini istiyorum.” 

Böyük’ün şikayetçi olduğu Hasan Kaynak ise Kobanê Davası iddianamesinde yer almıyor. 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.