Bu bizim devrimimiz olabilir

Yurt Dışı Haberleri —

Cristal Rosso ve Rony Gregor

Cristal Rosso ve Rony Gregor

  • Cristal Rosso: Kapitalist uygarlığın Öcalan’ı tutsak etmesi, zindana atması bize, yani daha iyi bir dünya için, özgürlük için mücadele eden herkese bir mesajdır. Onun özgürleşmesiyle birlikte daha ileriye gideceğimizi biliyoruz.
  • Rony Gregory: Reber Apo'nun özgürlüğü de benim için büyük bir anlam taşıyor, bu konuda pasif kalmak olmazdı. Dahası, bir şeyleri değiştirme gücümüz var. Bu gücümüzün olduğunu bilmek bana da umut veriyor. Bu bizim devrimimiz olabilir.

 

PERVİN YERLİKAYA/ESSLİNGEN

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik 15 Şubat uluslararası komplosunu protesto için Almanya’da enternasyonalistler ve gençler öncülüğünde gerçekleştirilen Uzun Yürüyüş 7. güne girdi. Kötü hava koşullarına rağmen büyük bir coşkuyla devam eden yürüyüş için Madrid’den yaklaşık 2 bin kilometre yol katederek gelen Cristal Rosso "Benim için durum açık ve şeffaf. Hepimiz benzer durumları yaşadık. Kürtlerle dayanışma göstermeliyiz” diyor.

Kürt Özgürlük Mücadelesi ile Portekiz’de tanıştığını belirten Cristal, Madrid’ten bir grup ile birlikte eyleme gelmiş. Yürüyüşe ilk defa katılıyor. Öcalan’ın kitaplarını okuduktan sonra fikirlerinden oldukça etkilenmiş. Bu nedenle “onun fikirleri tüm insanlık içindir” diyor. Öcalan’ın özgürlüğünün bu nedenle alternatif dünyanın inşasında önemli olduğunu dile getiren Cristal, ”Kapitalist uygarlığın Öcalan’ı tutsak etmesi, zindana atması bize, yani daha iyi bir dünya için, özgürlük için mücadele eden herkese bir mesajdır. Onun özgürleşmesiyle birlikte daha ileriye gideceğimizi biliyoruz” diyerek İmralı esaretinin asıl nedenine vurgu yapıyor. 

Cristal Rosso

Bu bizim devrimimiz olabilir

Cristal için enternasyonalist dayanışma önemli bir yerde duruyor, bu nedenle “Nerden geldiğimizin bir önemi yok” diyor ve şöyle devam ediyor: “Kürt halkının mücadelesi hepimizi ilgilendiriyor. Kürdistan’da işlenen katliam ve baskılar aynı zamanda bize de yöneliktir. Reber Apo’nun özgürlüğüne de böyle bakmalıyız. Çünkü Reber Apo’nun kendisine, düşüncelerine saldırı var. Asla hayal kırıklığına uğramamalıyız. Bu dayanışma bizim gerçek devrimimiz olabilir.”

Burada çok şey öğrendim

Cristal Rosso, Uzun Yürüyüş’e temel katılım motivasyonu olarak özellikle Kürt Halk Önderi’ne vurgu yapıyor. “Onun Kürdistan’da yaptıklarını gördüm” sözleriyle bu inancının sebebini anlatıyor. Yürüyüş süresince çok şey öğrendiğini dile getiren Cristal “Bu insanlardan bu hareketi daha fazla öğreneceğim, onlarla çalışmaya devam edeceğim” diyor.

Rony Gregory

Pasif kalamazdım

Uzun Yürüyüş eylemine katılan bir diğer isim ise Rony Gregory. Katalonya’da yaşıyor ve küçük yaşlarda güçlü bir adalet duygusuyla yetiştiğini söylüyor. Rony bu nedenle “Neyin doğru neyin yanlış olduğunu hissediyorum” diyor.

Rony Kürdistan Özgürlük Hareketi ile 2014 yılında Kobanê’nin DAİŞ tarafından saldırıya uğradığı günlerde tanışmış. O süreçte Londra’da yaşayan Rony okuduğu çok sayıda makale ardından Kürt kurumlarıyla ilişkilenmiş. O günden itibaren Kürdistan’ın özgürlüğü meselesine daha fazla kafa yormuş. Bu yürüyüş Rony’nin katıldığı ikinci yürüyüş. Korona pandemisine rağmen yürüyüşte yer almak gerektiğini şu sözlerle ifade ediyor Rony: “Kapitalizmin ve ataerkinin hala tamamen dünyaya hakim olduğu, faşizmin yükselişe geçtiği bu zamanlarda bu eylemde yer almak benim için anlamlı bir mesaj olacaktı. Diğer yandan Reber Apo'nun özgürlüğü de benim için büyük bir anlam taşıyor, bu konuda pasif kalmak olmazdı. Birinin gelmesini ve sihirli bir değnekle bu zor günleri iyileştirmesini bekleyemeyiz. Dahası, bir şeyleri değiştirme gücümüz var. Bu gücümüzün olduğunu bilmek bana da umut veriyor. Bu bizim devrimimiz olabilir.”

Devrimciler olarak sorumluyuz

Rony de tıpkı Cristal gibi enternasyonalist dayanışmanın önemine vurgu yapmaktan geri durmuyor. Devrimci ve sosyalist olmanın, Kürdistan Özgürlük Hareketi’ne karşı sorumluluk duymaktan geçtiğini söylüyor. “Çünkü” diyor Rony, “Ortadoğu'da Kürt halkına yönelik yaşanan savaş hepimizi etkiliyor, cephede yankılarını yaşıyoruz. Her gün bomba almıyor olmamız, bunun zararını göremediğimiz anlamına gelmez. Ayrıca orada devam eden savaştan dolaylı olarak bir tür baskıya maruz kalıyoruz. Bu nedenle nerden gelirsek gelelim bu saldırıları nasıl durdurabileceğimizi belirlemek gibi bir görev ve sorumluluğumuz var.”

Benim için büyük bir umut

Kürdistan Özgürlük Hareketi’nin kendisine büyük bir inanç ve umut aşıladığını belirtiyor Rony. Bunun “niyesi’ne ise “Diğer pek çok hareket ve oluşum parçalı, dağınık ve de zayıf, kendilerini birbirleriyle savaşırken bulurlar” diye yanıt veriyor.

Rony son olarak sözlerine “Bu harekete karşı kişesel olarak da büyük bir sorumluluk duygusu besliyorum” diye ekliyor ve “Burada olmak bir görev” diyerek konuşmasını tamamlıyor.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.