Bu halk baş eğmeyecek

Yurt Dışı Haberleri —

Avrupa'da işgal saldırılarına karşı eylem

Avrupa'da işgal saldırılarına karşı eylem

  • Kürdistanlılar ve dostları, Türk devletinin Medya Savunma Alanları’na yönelik işgal saldırılarına karşı Avrupa’nın birçok kentinde alanlardaydı. Gerilla direnişinin selamlandığı eylemlerde “Özgürlükte kararlı bu halk baş eğmeyecek” mesajı verildi. 

 

İşgalci Türk devletinin Medya Savunma Alanları’na yönelik saldırılarına karşı Avrupa’nın birçok ülkesinde eylemler düzenlendi. Gerilla direnişinin selamlandığı eylemlerde “Özgürlükte kararlı bu halk baş eğmeyecek” mesajı verildi. 

Almanya’nın Hamburg kentinde Sternschanze semtindeki Rote Flora önünde düzenlenen eyleme Kürdistanlıların yanı sıra Almanlar da katıldı. Eylemde 27 Ekim 2020’de Türk devletinin düzenlediği hava saldırısında şehit düşen HPG Komuta Konseyi üyesi Sinan Dersim (Dalokay Şanlı) şahsında Kürdistan özgürlük mücadelesi şehitleri anıldı.

Eylemde yapılan konuşmalarda bu saldırıların uluslararası güçlerden bağımsız yapılmadığı belirtilirken, tüm demokratik çevrelere duyarlılık çağrısı yapıldı.

DÜSSELDORF

Almanya/Düsseldorf’ta Türk devletinin işgal operasyonları protesto edildi. Ermeni soykırımında katledilenler anıldı. Şehit Sinan Dersim’e adanan yürüyüşe Köln, Bonn ve Aachen’den Kürdistanlılar ile Alınteri, Yaşanacak Dünya, AGİF, Zola, SKB üyeleri de katıldı. Halk sık sık “Şehit namirin”, “Sinan Dersim ölümsüzdür”, “Türk ordusu Kürdistan’dan defol” sloganlarını attı. Eylemde konuşan KCDK-E Eşbaşkanı Fatoş Göksungur şunları belirtti: “Sinan Dersim Avrupa’da halkı için halkıyla mücadele etti. Halkların birleşik mücadelesine inandı son nefesine kadar da bunun büyütülmesi için çalıştı. Onun bayrağını yere düşürmeyeceğimizin sözünü bir kez daha veriyoruz. 106 yıl önce başlayan Ermeni soykırımı bugün bir başka biçimde devam ediyor. Halklara, Kürtlere karşı soykırım devam ediyor. Ama özgürlükte kararlı bu halk baş eğmeyecek, direnişi büyütecek.”

Yürüyüş ardından Cornaliusplatz’da yapılan mitingte HBDH adına ise bir bildiri okundu. Sinan Dersim’in anıldığı bildiride Ermeni soykırımı anlatıldı. Eylem sloganlarla sona erdi. 

TÜBİNGEN

Türk devletinin işgal saldırıları Almanya’nın Tübingen kentinde Kürt ve enternasyonalist gençlerin katıldığı bir eylemle protesto edildi.Yürüyüşte Türk devletinin işgal saldırıları ve Kürt Halk Önderi Öcalan’a uygulanan tecridi kabul etmediklerini belirten gençler, birleşik mücadele ile faşizme karşı direnişi büyüteceklerini de belirtti.

PARİS

İşgal saldırılarına karşı protesto eylemlerinin düzenlendiği bir diğer adres Fransa’nın başkenti Paris’ti. Strasbourg St. Denis Kemer’i önünde bir araya gelen ve “Kahrolsun Türk devletinin Kürdistandaki işgal saldırıları” yazılı pankartı açan Kürdistanlılar “Faşist saldırılara karşı Kürt halkı hep alanlarda olacaktır” mesajı verdi.

Paris’in Villiers le Bel Banliyösü’nde düzenlenen bir yürüyüş ile Türk devlet saldırıları lanetlendi. Gerilla direnişinin selamlandığı eylemde “Biji berxwedana gerila” yazılı pankart taşındı.

Eylemde yapılan konuşmalarda “Türk devleti çeteleri, nasıl ki Garê’de hezimete uğradıysa şimdi de hezimete uğrayacaktır” mesajı verildi.

MARSİLYA

Fransa’nın Marsilya kentinde Türk devletinin işgal saldırıları Kürdistanlılar ve Fransız örgütler tarafından düzenlenen eylemle protesto edildi. Eylemde ayrıca PKK’nin ‘Terör örgütleri listesi’nden çıkarılması için de bir kampanya başlatıldı. Asıl terörist olanın Erdoğan ve devleti olduğuna da vurgu yapılan eylemde, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecrite de dikkat çekildi.

TOULOUSE

Türk devletinin Zap, Avaşin ve Metina’ya yönelik düzenlediği işgal saldırıları, Fransa’nın Toulouse kentinde düzenlenen bir eylemle protesto edildi. Saldırılara karşı alanlara çıkan halk, “Türk faşizmine karşı Kürt halkı hep alanlarda olacak” mesajı verdi.

RENNES

Rennes kentinde Kürt kurumları ve dostlarının düzenlediği yürüyüşte, AKP-MHP faşizminin Kürdistan ve devrimciler üzerindeki saldırıları protesto edildi. Place de Colombier’de başlayan yürüyüşe Kürt Broton Dostluk Derneği, Komünist Parti, Arjantin Dost Derneği, Uluslararası Kurumlar Evi  ve Broton partisi temsilcileri de katıldı. Yapılan ortak açıklamada Öcalan’a uygulanan tecridin insanlık suçu olduğu vurgulandı. 

République Meydanı’na kadar süren eylem yapılan konuşmaların ardından son buldu.

BORDEAUX

Fransa’nın Bordeaux kentinde bir araya gelen Tevgera Ciwanên Şoreşger (TCŞ) aktivisti gençler, işgal saldırılarına karşı Grand Theatre meydanında başlayan bir yürüyüş düzenledi. Türk faşizmine karşı sık sık sloganların atıldığı eylemde herkese eyleme geçme çağrısı yapıldı.

MULHOUSE

Fransa’nın Mulhouse kentinde de Kürtler ayaktaydı. Türk devletinin işgal saldırılarına karşı Porte Jeune meydanında buluşan Kürdistanlılar, saldırıları lanetledi, sık sık “Katil Erdoğan”, “Kahrolsun faşist Türk rejimi”, “Bijî Serok Apo” sloganları attı.

BERN

İsviçre’nin Bern kentinde KCDK-E'nin acil eylem çağrısına cevap veren Kürdistanlılar işgal saldırılarını protesto etti.  Bahnhofplatz’da bir araya gelen halk burada bir miting düzenledi. Her kesimden insanın katılarak destek verdiği eylemde sık sık AKP/MHP-Erdoğan faşist rejiminin katliam ve işgal saldırılarına karşı sloganlar atıldı. İşgal saldırılarına karşı Kürt halkıyla dayanışma çağrılarının yapıldığı eylemde Almanca bildiriler okundu.

BASEL

Kürdistanlıların bir diğer eylem alanı olan Basel kentinde de Claraplatz’da her kesimden insan bir araya geldi.

Eylemde Ermeni halkına yönelik soykırım yıldönümü de protesto edildi. Birleşik Devrimci Mücadele, Partizan ve Proleter Devrimci Duruş'un organize ettiği eylemde bir konuşma yapan Demokratik Güç Birliği temsilcisi, işgal ve katliam saldırılarının aralıksız sürdürüldüğünü söyledi. Bundan 106 yıl önce Türk devletinin Ermeni halkına yönelen katliamları bugün yine aynı zihniyetle devam ettiğini belirtti.

Zürih, Luzern ve Cenevre kentlerinde de acil eylem çağrısı ile alanlara çıkan Kürdistanlılar ve demokrasi çevreleri, Türk devletinin işgal saldırılarına karşı eylem düzenledi.

VİYANA

Avusturya'nın başkenti Viyana’da Türk devletinin Medya Savunma Alanları’na yönelik düzenlediği işgal saldırıları protesto edildi. TekoJİN ve TCS öncülüğünde düzenlenen eylem, Volkstheater'deki parlamentonun önünde yapıldı. Faşist Türk devletinin kınandığı eylemde sık sık  “Biji Serok Apo”, “Bijî Berxwedana Metîna” ve “Bijî Berxwedana Gerilla” sloganları atıldı.

ÖREBRO

İsveç’in Örebro kentinde alanlara çıkan Kürdistanlılar, Türk devletinin işgal saldırılarını lanetledi. Eylemde yapılan konuşmada Türk devletinin saldırılarına karşı Kürt halkının yekvücut sonuna kadar duracağı belirtildi. Eylem “İşgalci TC., Kürdistan’dan defol” sloganlarıyla sona erdi.

HABER MERKEZİ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.