Bu paralar hangi reform için?

Dünya Haberleri —

.

.

  • Avrupa Birliği (AB) yedi ülkeye yapılacak reformlar için 14 milyar 200 milyon eurol mali destek kararı aldı. Bu ülkeler arasında Kürtlere yönelik katliamları, muhaliflere yönelik sert baskıları, kadın haklarına yönelik saldırıları, çevreye yönelik tahribatları zirve yapan Türk devleti de bulunuyor. 

  

AB Konseyi, birliğe aday olan yedi ülkeye 2027 yılına kadar yapılacak reformlar için toplam 14 milyar 200 milyon euro mali destek kararı alırken, bu ülkeler arasında faşizmin zirve yaptığı Türkiye’nin bulunması dikkat çekti. AB’nin, Türkiye’de yaşanan insan hakları ihlallerine ilişkin bir yandan raporlar hazırlarken diğer yandan mali destek sunması iki yüzlü siyasetin tablosunu bir kez daha gözler önüne serdi. AB, bu mali desteğin gerçekleşecek ‘reformlar’ için olduğunu belirtmesi “hangi reformlar” sorusunu birlikte getirdi. 

Türkiye’ye “hoş mesaj” olacakmış!

AB'nin Genişlemeden Sorumlu Komiseri Oliver Varhalyi, Brüksel'de yaptığı açıklamada, kararlaştırılan 14 milyar 200 milyon euro tutarındaki yardım paketinin  "Batı Balkan ülkeleri ve Türkiye'ye olumlu, hoş ve güçlü bir mesaj olacağını kaydetti. Varhalyi, bu desteğin Türkiye, Kosova, Karadağ, Kuzey Makedonya, Arnavutluk ve Sırbistan'da altyapının iyileştirilmesi, çevrenin korunması ve dijitalleşmeye destek kapsamında olduğunu ileri sürdü. Avrupa Parlamentosu ve Avrupa Konseyi'nde de onaylanlanması gereken karar için AB Komisyonu, “Mali destek paketinin reformlar için kullanılması gerekiyor. Özellikle Türkiye'de hukuk devleti ilkesi gibi sorunlu alanlarda AB standartlarıyla uyum sağlanması şarttır” ifadelerini kullandı.

BRÜKSEL

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.