Bunu da dosyaya ekle avukat

Kadın Haberleri —

Farah Zeynep Abdullah

Farah Zeynep Abdullah

  • Tecavüzcüye tecavüzcü dediği gerekçesiyle hakkında suç duyurusunda bulunulan sanatçı Farah Zeynep Abdullah, "Tecavüzcülükle suçlanmasını tazminat gelirine dönüştürmekten çekinmeyen bir zihniyet, e ne oluyor sonra? Vicdanlar tazminatla temizleniyor mu? diye sordu.

Elîh’in (Batman) Qûbîn (Beşeri) ilçesinde 18 Ağustos 2020’de İpek Er’e tecavüz eden ve ölüme sürükleyen uzman çavuş Musa Orhan’ın, “nitelikli cinsel saldırı” suçundan tutuksuz yargılanması sürüyor. Kamuoyuna mal olan davaya ilişkin sanal medyada attığı tweet gerekçesiyle Musa Orhan’a hakaretten hakkında dava açılan sanatçı Ezgi Mola’ya  Ankara 31’inci Asliye Ceza Mahkemesi tarafından 65 günlük adli para cezası verildi. Verilen cezaya tepki gösteren birçok sanatçı ve şahsiyet sanal medya üzerinden Mola’ya destek verdi.

Jet hızıyla dava

Sanatçı Farah Zeynep Abdullah’ta sanal medya üzerinden Ezgi Mola’ya yayınladığı tweet ile destek verdi. “Net olan tek şey; Musa Orhan'ın gerçek bir şerefsiz olduğu ve sistemin de onun yanında olduğu. O dava yüzsüzce açılabildiğinde şoklar yaşamıştık…Rezalet, sonuca bak ya” diye tweet atan sanatçı Abdullah’a, Musa Orhan’ın avukatı Mehmet Erkan Akkuş jet hızıyla Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na dilekçe vererek suç duyurusunda bulundu.

Vicdanlar tazminatla temizleniyor mu?

Avukatın kendisi hakkında suç duyurusuna ilişkin sanal medya hesabından paylaşımda bulunan Farah Zeynep Abdullah, "Tecavüzcülükle suçlanmasını tazminat gelirine dönüştürmekten çekinmeyen bir zihniyet, e ne oluyor sonra? Vicdanlar tazminatla temizleniyor mu, insanlar bir anda vay 5 bin 200 aldı çok temiz insanmış mı diyorlar. Bunu da dosyaya ekle avukat” diye yazdı.

Musa Orhan'ın avukatı, daha önce sanal medya üzerinden Ezgi Mola'ya destek paylaşımları yapan 23 sanatçı ve şahsiyet hakkında suç duyurusunda bulunmuştu.

HABER MERKEZİ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.