Burhan Karadeniz anıldı

Yurt Dışı Haberleri —

  • Özgür basın emekçisi Burhan karadeniz yaşamını yitirişinin 21. yıldönümünde Özgür Basın emekçileri, dostları ve arkadaşlarının katılımı ile anıldı.

Almanya’nın Bochum kentinde 2003 yılında aramızdan ayrılan devrimci gazeteci Burhan Karadaniz için anma düzenlendi. Yaşamını yitirişinin 21. yıldönümünde anısına basılan “Burhan’ın Kitabı -Ruhumu o topraklarda bıraktım” kitabının tanıtımı da yapıldı. Anma etkinliğine  Almanya, Belçika ve Fransa’dan misafir ve davetli katıldı.

Kurdistan özgürlük mücadelesinde şehit düşenler için yapılan saygı duruşu ardınan başlayan programa, KNK Eşbaşkanı Ahmet Karamus, Yeni Özgür Politika gazetesi temsilcisi ile gazeteci yazarlar Ahmet Kahraman, Günay Aslan, Hüseyin Kalkan ile Mazhar Günbat katılarak Burhan Karadeniz anısına birer konuşma yaptı

Burhan Karadeniz Özgür Gündem gazetesinde gazetecilik yaparken 1992 yılında Kontr-gerilla tarafından ensesinden vurulmuş, omurilik zedelenmesi ile  hayatının geri kalanını tekerlekli sandalyede geçirmişti. Burhan’ın çalıştığı gazetenin genel yayın yönetmeni siyasetçi Serhat Bucak gelemediği anmaya telefonla katılarak duygusal bir konuşma yaptı.

Burhan Karadeniz anısına yazılan, “Burhan’ın Kitabı -Ruhumu o topraklarda bıraktım” kitabının tanıtımının yanı sıra  Cahit Mervan’ın hazırladığı 30 dakikalık Burhan Karadeniz belgeseli de seyredildi.

1992’de saldırıya uğradığında Amed’e giderek olayı takip eden avukat Roland Meister’de anmaya katıldı. Avukat Meister yaptığı konuşmada, bir heyetle gittiklerini ve Burhan Karadeniz Almanya’ya geldiğinde hem hukuki işlerini takip ettiğimi hemde insani ilişkilerinin sürdüğünü anlattı.

Burhanın abisi gazeteci  Baki Karadeniz’in de kısa bir konuşma yaptığı anmada sanatçı Diyar Altürk, Memo Gül, Serhat ve Süleyman’ın müzik dinletisi ile program sona erdi. BOCHUM

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.