Büyük Özgürlük Yürüyüşü Qers ve Wan'dan başlıyor

Tülay Hatimoğulları

Tülay Hatimoğulları

  • DEM Parti Eşbaşkanı Tülay Hatimoğulları, 1 Şubat'ta Qers ve Wan'dan "Büyük Özgürlük Yürüyüşü" başlatılacağını söyledi.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eşbaşkanı Tülay Hatimoğulları, partisinin Meclis Kadın Grubu toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Adalet Nöbeti tutan anneler, Barış Anneleri İnisiyatifi üyeleri ve Cumartesi Anneleri de toplantıya katıldı. Beyaz tülbentli anneler, "Tecrit insanlık suçudur" ve "Açlık grevlerine ses ver" dövizleri taşıdı. 

Türkiye’nin en temel sorununun Kürt sorunu olduğunu; demokratik ve barışçıl yöntemlerle çözülmesi gerektiğini dile getiren Hatimoğulları, annelerin bu nedenle Adalet Nöbeti'ne girdiğini söyledi. Hatimoğulları, “İktidar, Kürt halkının onurlu çözüm ve barış talebine ne yazık ki silahla, tankla, topla, SİHA’larla, İHA’larla cevap veriyor. Sayın Öcalan üzerindeki ağırlaştırılmış tecrit yıllardır devam etmektedir. Bu durumu protesto etmek için cezaevlerinde siyasi tutsaklar açlık grevi başlattı. Bu açlık grevini desteklemek üzere dışarıda Türkiye ve Kurdistan’ın dört bir yanında analar Adalet Nöbeti’nde. Onların talepleri tıpkı cezaevinde esir tutulan, siyasi rehine tutulan çocukları ve yoldaşları gibi Kürt sorununun barışçıl ve demokratik yöntemlerle çözülmesi, ağırlaştırılmış tecridin kalkması ve Sayın Öcalan’ın fiziki özgürlüğüne kavuşmasıdır” diye konuştu.

Yürüyüşe çağrı

Hatimoğulları, siyasi parti ve demokratik kitle örgütlerinin İmralı tecridinin kaldırılması ve Kürt sorununun çözümü için Abdullah Öcalan'ın özgürlüğünün sağlanması talepleriyle 1-15 Şubat tarihleri arasında yapılacak "Büyük Özgürlük Yürüyüşü"ne dikkat çekti. Hatimoğulları, "1 Şubat’ta Kars ve Van’dan iki kol şeklinde başlayacak olan yürüyüş, 15 Şubat’a kadar devam edecek. Bu yürüyüş, cezaevlerinde başlayan açlık grevleri ve Adalet Nöbeti ile aynı amacı taşımaktadır. İmralı tecridinin ortadan kalkması ve Kürt sorununun barışçıl ve demokratik yöntemlerle çözülmesi. Türkiye’de yaşanan bütün sorunların Kürt sorunuyla bağlantısını kuran bir yerden bu yürüyüşümüz gerçekleşecek. DEM Parti olarak bizler de bu yürüyüşte yerimizi alacağız. Aydınlar, yazarlar, bu ülkede demokrasi isteyen güçlerin temsilcileri de bizlere eşlik edecekler” dedi.

Diyalog kurulmalı

Tecridin, insanlık suçu olduğunu ifade eden Hatimoğulları, şöyle devam etti: “Bizler DEM Parti olarak diyalog ve müzakere partisi olarak çağrımızı buradan yineliyoruz. Türkiye’de 84 milyon yurttaşımız bu savaş ve çatışma ortamından etkilenmektedir. Kürt halkına diz çöktürmek için ‘Çöktürme Planı’nı devreye koydular. Dört parça Kurdistan’da, Rojava’da, Türkiye’de bu plan işlemedi. Kürt halkı değil diz çökmek dört parça Kürdistan’da sesini bütün dünyaya duyuracak kadar güçlü bir örgütlenmenin içine girmiş durumdadır. Bu direnişi bu şekilde kıramazsınız. Özellikle iktidar partisine sesleniyorum; birlikte var olmazsak küresel saldırılar karşısında birlikte yeniliriz.” ANKARA

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.