‘Cadı Kampı’ bitti

Kadın Haberleri —

.

.

  • UTAMARA, gerçekleştirdiği ‘Cadı Kampı’nda kız çocuklarına öz savunma, güçlü kadın karakteri, bitki bilimi gibi konularda eğitim verdi. Çocuklar gece de yakılan ateş etrafında dans etti.

UTAMARA Kadın Buluşma Merkezi, kız çocuklarıyla 5-7 Ağustos tarihlerinde ‘Cadı Kampı’ yaptı. Yaşları 7 ila 13 arasında değişen çocukların katıldığı kampta birçok etkinlik düzenlendi.

İki gün süren kampa, Almanya’nın Dortmund, Bonn, Köln gibi kentlerden 9 çocuk katıldı. Kampta çocuklara, ‘cadı’ hikayeleri anlatıldı. Kamp süresince kendilerine cadı şapkası ve süpürgeler yapan çocuklar, çıktıkları orman gezisinde ‘Cadı bilimi’ ve otlar üzerine bilgi edindi. Çocuklar toplanılan şifalı bitkilerden de  kitap yaptı. Güçlü kadınların vizyonu, sihirli sözler gibi konularda çocuklara panel verildi. Gece de ateş başına toplanan çocuklar cadı kıyafetleriyle dans etti. 

Kampın son gününde, kız çocuklarına kendilerini nasıl koruyacakları, öz savunma teorisi ve teknikleri anlatıldı. Tartışmalarda yaratıcı fikirler ortaya çıktı. Kamptan ayrılan çocuklar her yıl bu tarz etkinliklerde yer almak istediklerini belirtti.

HABER MERKEZİ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.