Çağrı, tecridin kalktığı ortamda yapılmalı

Sezai Temelli

Sezai Temelli

  • DEM Parti Grup Başkanvekili Sezai Temelli, beklentilerinin Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın tarihi çağrısının tecridin kalktığı bir ortamda yapılması yönünde olduğunu söyledi. 

DEM Parti Meclis Grup Başkanvekili Sezai Temelli, gündemdeki gelişmelere dair Meclis’te basın toplantısı düzenledi. Devlet Denetleme Kurulu ile ilgili kanun teklifinin yasallaştığını, yetkilerinin genişletildiğini hatırlatan Temelli, "Bu, bir kayyum zihniyetidir. Nasıl ki İçişleri Bakanlığı kumpaslarla kayyum atıyorsa bu kurum da vakıf ve derneklere aynı şekilde yaklaşacak. Kendisiyle çelişen kurumlara karşı bu kayyumcu aklını devreye koyacak” dedi. 

Kürt Halk Önderi'nin uzun zamandır Kürt sorununun demokratik siyasi zeminde çözümüne dair mücadelesine dikkat çeken Temelli, "Çağrısının da çok boyutlu ve kapsamlı bu meselenin demokratik zeminde çözümüne dair tarihi bir nitelikte olacağı konusunda herkes hemfikir. Beklentimiz Sayın Öcalan’a yönelik tecridin kalktığı, siyasi özgürlüklere kavuştuğu bir ortamda yapması. Şeklinin ne olacağına karar verecek olan iktidardır. Buna dair açıklamayı iktidarın yapacağını düşünüyorum” şeklinde konuştu. ANKARA

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2025 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.