Çarşema Sor Berlin’de kutlandı

Kadın Haberleri —

.

.

  • Berlin’de yapılan Çarşema Sor kutlamasında Êzîdî toplumunun örgütlenmesine dikkat çekilerek, özsavunmadan vazgeçilemeyeceği belirtildi.

HAKAN TÜRKMEN / BERLİN

Almanya'nın başkenti Berlin'de Binevş Edessa Kadın Meclisi ve Êzîdî Evi Berlin’in organizesiyle Çarşema Sor kutlandı. Etkinliğe Êzîdî Kadın Meclisi Çatı Örgütü (SMJÊ), NAV-YEK temsilcileri, Nav-Berlin, Dest-Dan Kadın Meclisi ve Êzîdî halkları ile dostları katıldı. Yapılan konuşmalarda Êzîdî halkının Şengal’de katliamdan geçirilmek istendiği hatırlatılarak, katliamlara karşı her zaman destansı direnişlerin sergileneceği dile getirildi. Ayrıca sergilenen destansı direnişlerde Êzîdî kadınların, annelerin de rolüne dikkat çekildi.

Etkinliğe katılan Brez Temo, Êzîdî toplumun Çarşema Sor bayramını kutladı, dualar okudu. SMJÊ sözcüsü Nurê Alkış ise, “Biz kutsal Êzîdî inancına sahip bireyler olarak örgütlenmeli, kendi savunmamızı gerçekleştirmeliyiz” dedi. NAV-YEK adına konuşma yapan Yılmaz Günay ise, Ortadoğu’nun en eski bayramı Çarşema Sor’un Êzîdî toplumu için ne anlama geldiğini hatırlatarak, bu bayramın Ortadoğu’da kutlanan en eski bayram olduğunu söyledi.

Özsavunmamızla direneceğiz

Çarşema Sor’u kutlayan anneler, “İnançlarımıza bile saygı göstermeyen bir düşman ile karşı karşıyayız” dedi. Daye Gule, Şengal’e yönelik DAİŞ saldırılarına karşı özsavunma gerçekleştiren YJŞ, YBŞ’yi selamlayarak, “Şengal’de kazandık. Bundan sonrada gelecek bütün saldırılara karşı da özsavunmamızı gerçekleştirip kazanacağız” diye belirtti.

.
Daye Gule

Neriman Elkirmiş ise, “Êzîdî bayramında bile Ezîdî halkına yönelik yapılan katliam girişimlerini kınıyorum. Bizler birlikte ittifak kurup, düşman karşısında her zaman özsavunmamızı gerçekleştirmeliyiz” diye konuştu.

.
Neriman Elkirmiş

Nehima Günay ise, daha Şengal yaralarını saramamışken, tekrardan saldırıların başladığını vurgulayarak, “Irak bayrağı altında, Irak bayraklarına saldırı yapıyorlar” dedi.

 

.
Nehima Günay

Êzîdî inancını yaşatacaklarını vurgulayan Bedia Elkirmiş de, “Bunca katliama karşı her zaman direndik, direnmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

.
Bedia Elkirmiş

Çarşema Sor kutlamaları, Koma Zarokên Rojê ile İbrahim Kurdî'nin şarkıları ile sona erdi.

 

 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.