Çemço'da 4 asker öldürüldü

Gerilla Eylemi

Gerilla Eylemi

  • Türk ordusu, gerilla direniş mevzilerini 4 kez yasaklı bomba, 12 kez kimyasal silah, 3 kez savaş uçakları ve onlarca kez obüs ve ağır silahlarla bombaladı. Buna rağmen eylemlerini sürdüren gerilla, 4 Türk askerini öldürdü. 

HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM) tarafından dün yapılan yazılı açıklamada, devam eden savaşla ilgili şu bilgiler verildi:

* Amediyê ilçesinin Şêladizê nahiyesine bağlı Çemço bölgesi yakınlarındaki Türk askerleri, Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi çerçevesinde 20 Aralık 09.20 ve 16.25 saatlerinde ağır silahlarla iki kez vuruldu; 4'ü öldürüldü. 

* Türk ordusu, 20 Aralık’ta Amediyê ilçesinin Şêladizê nahiyesine bağlı Çemço bölgesi yakınlarındaki gerilla direniş mevzilerini 10 kez kimyasal silahlarla bombaladı. 

* Amediyê ilçesinin Şêladizê nahiyesine bağlı Sîda köyü yakınlarındaki gerilla direniş mevzileri 4 kez yasaklı bomba ve 2 kez de kimyasal silahlarla bombalandı.

* Türk savaş uçakları, 20 Aralık’ta Garê’nin Deşta Kafya ve Xakurkê’nin Şehîd Şerîf alanları ile Girê Şehîd Çekdar Direniş Alanı'nı 3 kez bombadı.

* Amediyê ilçesinin Şêladizê nahiyesine bağlı Sîda köyü ve Çemço bölgesi yakınlarındaki gerilla direniş mevzileri, aynı gün obüs ve ağır silahlarla onlarca kez bombalandı. BEHDİNAN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.