Çemço'da 4 asker öldürüldü

GERİLLA HPG

GERİLLA HPG

  • Gerillanın Çemço bölgesindeki eylemleri sürüyor; 18 Ocak'ta 4 Türk askeri daha öldürüldü.

Gerillanın Çemço bölgesindeki eylemleri sürüyor; 18 Ocak'ta 4 Türk askeri daha öldürüldü.

HPG Basın irtibat Merkezi (BİM) tarafından dün yapılan yazılı açıklamada, devam eden savaşla ilgili şu bilgiler verildi:

* Amediyê ilçesinin Şeladizê nahiyesine bağlı Çemço bölgesi yakınlarındaki Türk askerleri, Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi çerçevesinde 18 Ocak günü 09.00, 09.40, 11.30 ve 18.00 saatlerinde ağır silahlarla dört kez vuruldu; 3'ü öldürüldü. Bu askerlerden bir kısmının sivil elbiselerle alanda hareket ettikleri tespit edildi.

* YJA Star gerillaları, Amediyê ilçesinin Şeladizê nahiyesine bağlı Çemço bölgesi yakınlarındaki Türk askerlerini, suikast taktiğiyle vurdu; 1'ini öldürdü.

* Türk ordusu, 18 Ocak'ta Amediyê ilçesinin Şeladizê nahiyesine bağlı Çemço bölgesi yakınlarındaki gerilla direniş mevzilerini sabah saatlerinden gece saatlerine kadar kimyasal silahlarla 11 kez bombaladı.

* Türk savaş uçakları, 18 Ocak’ta Garê’ye bağlı Gundê Girê ve Gundê Kanisarkê arazileri ile Goşînê alanını 7 kez bombaladı.

* Amediyê ilçesinin Şeladizê nahiyesine bağlı Çemço bölgesi ve Sîda köyü yakınlarındaki gerilla direniş mevzileri, 18 Ocak’ta obüs, tank ve ağır silahlarla onlarca kez bombalandı. BEHDİNAN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.