Çemço ve Sîda'da 3 asker öldürüldü

.

.

  • Türk ordusu, gerilla direniş mevzilerini 1 kez yasaklı bomba, 13 kez kimyasal silah, 5 kez savaş uçakları ve onlarca kez de obüs, tank ve ağır silahlarla bombaladı. Eylemlerini sürdüren gerilla ise 3 Türk askerini öldürdü.

Türk ordusu, gerilla direniş mevzilerini 1 kez yasaklı bomba, 13 kez kimyasal silah, 5 kez savaş uçakları ve onlarca kez de obüs, tank ve ağır silahlarla bombaladı. Eylemlerini sürdüren gerilla ise 3 Türk askerini öldürdü.

HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM) tarafından dün yapılan yazılı açıklamada, devam eden savaşla ilgili şu bilgiler verildi:

* Amediyê ilçesinin Şêladizê nahiyesine bağlı Çemço bölgesi yakınlarındaki Türk askerleri, 17 Ocak günü 08.00 ve 11.00 saatlerinde Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi çerçevesinde ağır silahlarla iki kez vuruldu; 2'si öldürüldü.

* Amediyê ilçesinin Şêladizê nahiyesine bağlı Sîda köyü yakınlarındaki Türk askerleri, 17 Ocak saat 13.00’te suikast taktiğiyle vuruldu; 1'i öldürüldü.

* Türk ordusu, 17 Ocak’ta Amediyê ilçesinin Şêladizê nahiyesine bağlı Çemço bölgesi yakınlarındaki gerilla direniş mevzilerini sabah saatlerinden akşam saatlerine kadar kimyasal silahlarla 11 kez bombaladı.

* Amediyê ilçesinin Şêladizê nahiyesine bağlı Sîda köyü yakınlarındaki gerilla direniş mevzileri 1 kez yasaklı bomba ve 2 kez kimyasal silahlarla bombalandı.

* Türk savaş uçakları, 17 Ocak’ta Garê’nin Gûndê Bilind Bazê ve Gundê Çemrobotkî çevresi ile Metîna’nın Golka alanını 5 kez bombaladı.

* Metîna’nın Girê Ortê alanı ile Amediyê ilçesinin Şêladizê nahiyesine bağlı Çemço bölgesi ve Sîda köyü yakınlarındaki gerilla direniş mevzileri, 17 Ocak’ta obüs, tank ve ağır silahlarla onlarca kez bombalandı. BEHDİNAN

 

*****

Dêrik yolunda SİHA saldırısı

İşgalci Türk devletine ait SİHA, Qamişlo-Dêrik yolunda bir aracı vurdu. Tirbespiyê’nin 7 km doğusunda bulunan Maşûqê köyündeki Arî durağında aracın bombalanmasıyla ilişkin ayrıntılar açıklanmadı.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.