Cezaevinde işkence yapılıyor

Behiye Sevim

Behiye Sevim

  • Bir oğlu Malatya’da, diğeri Trabzon’da tutsak olan Behiye Sevim, işkence yapıldığını söyledi. 

 

Amed’in Bismil ilçesinde yaşayan Behiye Sevim’in iki oğlu farklı cezaevlerinde tutuluyor. Ümit Sevim Malatya Akçadağ T Tipi Kapalı Cezaevi’nde, Özgür Sevim ise Trabzon Beşikdüzü T Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutsak. Bu hafta Akçadağ T Tipi Cezaevi’ndeki oğlu Ümit ile haftalık telefon görüşmesi, Trabzon Beşikdüzü T Tipi Kapalı Cezaevi’ndeki Özgür ile de açık görüş yapan Behiye Sevim, çocuklarının ve cezaevinde tüm tutukluların yaşadıkları hak ihlallerini anlattı. 

 Akçadağ T Tipi Cezaevi’nde gardiyanların tutsakları darp ettiğini ve hakarette bulunduğunu belirten Sevim, “Oğlum, arkadaşlarının tek hücrelerde kaldığını, bir arkadaşının gardiyanlar tarafından yerlerde sürüklendiğini, işkence gördüğünü söyledi. İşkenceye uğrayanların sesi diğer koğuşlardan da duyuluyormuş” dedi. 

Trabzon Beşikdüzü Cezaevi’ndeki oğlu Özgür ile üç yıl aradan sonra açık görüş gerçekleştirdiğini söyleyen Sevim, oğlunun prostat ve karaciğerinden rahatsız olduğu için iyi beslenemediğini ve aşırı kilo kaybettiğini belirtti. Sevim, oğlu Özgür’ün aktardığı bilgileri paylaştı: “Yemekler üç-dört kaşığı geçmeyecek şekilde veriliyor. Kantin fiyatları çok yüksek ve yarım kilo peynir 45 TL’den, bir yoğurt 30 TL’den satılıyor. Hasta tutuklulara yazılan bazı ilaçları reçete karşılamıyor. İlaçları kendi paraları ile almak zorunda kalıyorlar. Pahalı olmasından kaynaklı kimi hasta tutuklular ilaç dahi alamıyor.”

 Oğlu Özgür’e gönderdiği kıyafetlerin cezaevi yönetimi tarafından engellendiğini söyleyen Sevim, “Gerekçesini sorduğumda, ‘depo da bekletiliyor’ denildi. Tutukluların eşyaları neden verilmiyor? Çocuklarımız cezaevinde tecrit altında yaşıyor. Oysa tecrit bir insanlık suçudur. Oğlum 13 yıldır tutuklu, bugüne kadar bize bir şey aktarmadı. Son noktaya gelmeden bizimle baskılara dair hiçbir şey paylaşmaz. Demek ki gerçekten durum çok vahim.”  AMED

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.