Cezaevinden kaçırıp işkence yapıyorlar

❏

  • Van F Tipi Cezaevi’ndeki tutsaklar bilinmeyen bir yere götürülüp işkence yapıldıktan sonra koğuşlarına geri bırakılıyor.

 

Van’da daha önce T Tipi’nde yapılan işkencenin kamuoyuna yansımasının ardından bu defa da Van F Tipi’nden işkence haberleri gelmeye başladı. Hafta sonu aileleriyle telefon görüşmesi yapan tutsaklar, açlık grevlerinin ardından baskıların yoğunlaştığını ve arkadaşlarının koğuşlardan gece yarısı baskınlarıyla kaçırıldığını söyledi.

Adem Özbey isimli tutsağın koğuştan kaçırıldığını duyuran tutsaklar, “Adem Özbey, bütün tutsakların arasından kaçırıldı. Birkaç tutsağa işkence uygulanıyor. Aramalar yoğunlaştı ve işkence arttı. Can güvenliğimiz tehdit altında. Bunun basına yansımasını istiyoruz. Kamuoyunun bunu duyması lazım. Hastaneye götürmüyorlar. Bilinmedik bir yere götürüyorlar sorgu adı altında. Zorlayıp, işkence uyguluyorlar. Kaçırılan arkadaşlarımız döndüklerinde vücutlarında işkence izleri var. İşkence yapılıyor. Savcılığa başvurarak gardiyan ve görevli ceza yöneticileri hakkında suç duyurusunda bulunduk” dedi.

Konuyla ilgili görüştüğümüz tutsak yakınları ise şu bilgileri verdi: “Cezaevindeki bütün tutsaklar suçsuz bir şekilde yatırılıyorlar, yargılanıyorlar. Bu saldırılar Kürt halkına yapılıyor. Orada yapılan işkence aslında hepimize yapılıyor. Ne onlar ne biz hiçbir şekilde susmayacağız. Sessiz kalmayacağız. Onurlu Kürt halkı bu işkencelere sessiz kalmayacaktır. Hukuki olarak olayın peşini bırakmayacağız. Perşembe günü onlarla görüştükten sonra biz de suç duyurusunda bulunacağız” diyerek tepkilerini dile getirdi.  VAN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.