Çimsataş'ta işten çıkarma  başladı

  • Çimsataş Metal Fabrikası'nda Türk Metaş İş Sendikası ile MESS arasında imzalanan TİS'i kabul etmeyen işçilerden 25 kişi işten çıkarıldı. 

 

Mersin'de Çimsataş Metal Fabrikası’nda Türk Metal İş Sendikası ile Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) arasında Toplu İş Sözleşmesi(TİS) imzalandı. TİS'i kabul etmeyip 12 Ocak’tan beri direnişte olan işçilerden 25’i işten çıkarıldı. 

Eyleme başlayan işçiler iki kez tehdit edilmişti. İşçilere atılan ilk mesajda, “Şirketimiz iş durdurma, yavaşlatma her türlü yasa dışı eylem karşısındaki haklı nedenle iş feshine kadar gereken yaptırımları derhal uygulayacaktır” denildi. İkinci mesajda ise "12/01/2021 tarihinde saat 16.00'da iş bırakmak suretiyle başlattığınız ve işyeri işgaline dönüşen eylemleriniz nedeniyle işyerimizde günlük 5 milyon TL tutarında oluşan zarar ile doğacak her türlü zararın sizlerden tazmini yoluna gidileceği ve gerekli cezai yaptırımların uygulanacağını duyurulur" diye yazıldı.

Birleşik Metal-İş ve Türk Metal Sendikası'nın sessizliği devam ediyor. İşçilerin fabrika önündeki bekleyişi ile polis ablukası da sürdü. 

HDP'li Turan'dan ziyaret

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Mersin Milletvekili Rıdvan Turan, işçileri ziyaret etti. Haklı taleplerini alana kadar işçilerin yanında olacaklarını kaydeden Turan, bu ülkeyi soyanların, işçi ve emekçinin hakkını vermeyenler olduğunu söyledi. İşçiler ise talepleri karşılanana kadar mücadele edeceklerini belirterek, siyasi parti ve sivil toplum örgütü teslimlerini direnişlerine sahip çıkmaya çağırdı. Geçinemediklerini ifade eden işçiler, "Biz sadece insanca yaşamak, alınterimizin karşılığını almak istiyoruz" dedi.  MERSİN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.