Cinsel istismarı bildirme rehberi yayınlayacak

Kadın Haberleri —

.

.

  • Hollywood'un ünlü yapımcısı Harvey Weinstein aleyhine yapılan cinsel saldırı iddialarının ardından üç yıl önce başlatılan Time’s Up UK hareketi, cinsel istismarın nasıl rapor edileceğine dair yeni yönergeler yayınlayacak.

LONDRA


Sky News ile paylaşılan rehber, kadınları taciz veya tacizleri bir işverene veya polise bildirirken neleri dikkate almaları gerektiği konusunda adım adım yönlendiriyor. Amaç, kadınların girişimlerinde kendilerini daha güvende hissettirmek. 
300’den fazla yüksek profilli Hollywood aktris grubu tarafından başlatılanTime’s Up UK kuruluşunun Başkanı Heather Rabbatts, kadınların haklarını bilmeleri ve sessiz kalmak zorunda kalmamalarının önemli olduğunu söyledi ve ekledi: “Hiç kimse zorbalığa, tacize veya mikro saldırılara maruz kalmamalı.” 

Sadece eğlence endüstrisi için değil

Kuruluşun odak noktası, sadece eğlence endüstrisinde değil, toplum genelinde sistematik bir değişim sağlamak. Dame Heather’a göre, Time’s Up UK’den gelen son kılavuz, sektördeki insanları güçlendirmek ve onlara “çok baskı altında” ve “çok savunmasız yerlerde” ne yapacaklarını bilmeleri için pratik bilgiler vermekle ilgili. 
BAFTA ve British Film Institute gibi diğer endüstri kuruluşlarıyla birlikte hazırlanan rehber, oyuncuların haklarını açıklamayı, ayrıca cinsel istismar veya tacize maruz kalmaları durumununda sette kiminle konuşmaları gerektiğine dair net tavsiyeler içeriyor. 

Güçlü kadın imajı

Dame Heather ayrıca kültürde bir değişiklik olacaksa, ekranda gösterilen tekil bir kadın imajının olmamasının önemli olduğunu, bunun yerine, güçlü, orada cinsel nesne olarak bulunmayan veya nedensiz şiddete maruz kalan kadınların  görülmesi gerektiğini söylüyor. 

Sektörde taciz yaşamamış kadın yok

Tiyatro okulunda cinsel tacize ve zorbalığa maruz kalan aktris Rebecca Mordan, sektörde kadınlara nasıl davranıldığı konusunda hala bir sorun olduğunu; “uygunsuz dokunma, ortaya çıkma veya taciz” yaşamamış hiçbir kadın oyuncu tanımadığını söylüyor. 

Sıra genç kadınlarda

İngiltere’de Sarah Everard’ın ölümü sonrası çok sayıda insan taciz ve istismar deneyimlerini paylaştı. Şimdi de genç kadınlar, okullarda ve sosyal medyada maruz kaldıkları şiddeti paylaşıyor.  

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.