Çıplak aramayı kaldıramadı

Cemile Karakaş

Cemile Karakaş

  • Cemile Karakaş, Silivri 3 No'lu Cezaevi'nde tutulan oğlunun görüşüne gittiği sırada çıplak aramaya maruz kaldığını ve baygınlık geçirdiğini aktardı.

 

Hak ihlalleriyle gündemden düşmeyen Silivri 3 No’lu L Tipi Cezaevi’nde, oğlunun görüşüne giden Cemile Karakaş çıplak aramaya maruz kaldı. Yaşananlara dair konuşan anne Karakaş, 28 Ekim'de oğlu Hamgin Karakaş'ın görüşüne gittiğini; çıplak arama karşısında sinir krizi geçirdiğini ve sonrasında bayıldığını anlattı. Karakaş, “Tutanak kesmesinler diye sustum ama kaldıramadım, bayıldım. Bayıldığımda yanımda bulunan tutukluların aileleri, suyla ayılttılar beni. Oğlumun beni o halde görmemesi için gücümü toplayıp ayağa kalktım. Daha sonra onlarca gardiyan beni ve diğer aileleri sürükleyerek dışarıya attı” dedi. 

Son üç aydır Silivri 3 No’lu Cezaevi'nde tutsaklar üzerinde yoğun baskının olduğunu söyleyen Karakaş, çocuklarının yaşamından endişelendiklerini ifade etti. Karakaş, şunları söyledi: “Evlatlarımızın yaşayıp yaşamadığını bilmiyoruz. 28 Ekim’den beri oğlum ile görüşemiyorum. En son konuştuğumda bana, 'Bize terör kimliği dayatması yapılıyor. Telefon görüşüne çıktığımızda oradaki gardiyana tekmil vermemiz isteniyor. Ayrıca sizlerle Kürtçe konuşmamız istenmiyor. Dışarıda ailelere bu baskıyı uygulayan devlet, içeride bizlere neler yapıyor siz düşünün’ dedi."

 İSTANBUL

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.