“Çirkin Kralın Yolu”

Kültür/Sanat Haberleri —

.

.

  • Yılmaz Güney’in Türkiye’de cezaevinden kaçışı ve o dönemde yaşananlar sinemaya aktarılıyor.

“Çirkin Kralın Yolu” ismi ile sinemaya uyarlanacak olan kaçış hikayesi, Ugly King Prodüksiyon öncülüğünde hayata geçiyor. Projenin tanıtımı için Zürich’te Hotel Marriott’ta düzenlenen basın toplantısına filmin yönetmeni Cihan İnan, prodüksiyon firmasından Edi Hubschmied, Kazım Çarman, Elif Gencer ve Mazlum İşcen katıldı.

Yilmaz Güney’in Isparta Yarı Açık Cezaevi’nde yatarken İsviçreli yapımcı Edi Hubschmide’ye yazdığı mektup, Kürt yönetmenin hayatının akışını değiştirir. İsviçreli yapımcı Hubschmid, Yılmaz Güney’in yarım kalan “Yol” filmini bıraktığı yerden devam ettirir ve tamamlar. Yapımcı Edi Hubschmid, Yılmaz Güney ile bir kaçış planı yaparak, onu cezaevinden Yunanistan’ın Rodos Adası’na, İsviçre ardından Fransa’ya getirir. Bu büyük kaçış, Yol filminin Cannes Film Festivali’nde Altın Palmiye’yi kazanmasıyla daha büyük bir anlam kazanır.

Yılmaz Güney’in ölümü ardından Prodüktör Edi Hubschmid, Güney’in cezaevinden kaçışı ve ölümüne kadarki süreci “Yol Bir Sürgün Hikayesi” adlı kitapta topladı. Film, bu kitapta toplanan serüveni sinemaseverlerle buluşturacak. Türkçe dilinde olacak filmin projesi için yerli ve yabancı cast çalışmasına yakın zamanda başlanacak. ZÜRİCH

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.