Cizre’de HDP nöbeti

  • HDP Cizre İlçe Örgütü, önceki gün sabah saatlerinde partilerine yönelik yapılan baskını protesto etmek için İlçe binası önünde nöbet tutmaya başladı.

 

HDP Cizre ilçe Örgütü, binalarına yapılan polis baskınını ve aralarında HDP Cizre İlce Eşbaşkanı Mesut Nart’ın da bulunduğu 10 kişinin gözaltına alınmasını protesto etmek için nöbet eylemi başlattı. HDP Cizre İlçe binası önünde başlatılan nöbet eylemine HDP Şırnak Milletvekili Nuran İmir, Hasan Özgüneş, Barış Anneleri Meclisi üyeleri, Özgür Kadın Hareketi (TJA) aktivistleri, HDP Şırnak il ve ilçe eşbaşkanları, Cizre Belediyesi Eşbaşkanları Berivan Kutlu ve Mehmet Zırığ, Silopi Belediyesi Eşbaşkanları Adalet Fidan ve Süleyman Şavluk’un yanı sıra çok sayıda yurttaş katıldı.

Nöbet eylemi HDP Şırnak Milletvekili Hasan Özgüneş’in kısa bir konuşmasıyla başladı. Baskılara karşı boyun eğmeyeceklerini belirten Özgüneş, HDP’nin halkın partisi olduğunu ve halkın HDP’ye sahip çıktığını söyledi. Nöbet eyleminde sık sık, “Bijî berxwedana Cizîrê” ve “Bijî berxwedana Botanê” sloganları atıldı.

Nöbet eylemi üç gün boyunca 20.30 ile 24.00 saatleri arasında devam edecek.   MA/CİZRE

 

 Şal û şapike el konuldu

Cizre’de önceki gün10 kişinin  gözaltına alınması sırasında kapı ve pencereler kırılırken, yöresel Kürt kıyafetleri olan şal û şapike el konuldu. Darp edilenlerle 24 saat avukat kısıtlılığı getirildi. 

HDP Cizre İlçe binası ile Cudi, Dağkapı, Nur mahalleleri ve Dirsekli köyü/konutlarında baskın yapılan evlerin kapıları kırıldı. HDP İlçe Eşbaşkanı Mesut Nart, HDP İlçe yöneticisi ve Cizre bodrumlarında katledilen Yasemin Çıkmaz’ın annesi Esmer Çıkmaz, Osman Küçük, Maruf Eliş, Şerif Elçeoğlu, Burhan Dalmış, Ahmet Benzer, Zeliha Yardak ve Ali Oğur gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar İl Emniyet Müdürlüğünde tutulurken, avukatıyla 24 saat görüşme kısıtlılığı getirildi. 

Gözaltına alınanlardan Ahmet Benzer’in evine yapılan baskında oğlunun yöresel elbiseleri olan şal û şapiklerine ve yeşil-kırmızı-sarı flamalarına el konuldu.

Gözaltına alınanlardan Burhan Dalmış’ın evine yapılan baskında ise annesi Behiye Dalmış, darp edildi. Polisin, Dalmış’ın sırtına tekme attığı belirtildi. 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.