Cizre’de mezarlara saldırı

  • Cizre’de Asri Mezarlığı’na yapılan saldırıda mezarlar kazıldı, mezar taşları kırıldı. Saldırıya tepki gösteren aileler, “Öldürmekle yetmiyorlar, mezarlarına da saldırıyorlar” dedi. 

 

Şırnak’ın Cizre ilçesinde bulunan Asri Mezarlığı’nda farklı tarihlerde şehit düşen 6 gerillanın ve 2015’te ilçede ilan edilen sokağa çıkma yasaklarında yaşamlarını yitirenlerin mezarına saldırı yapıldı. Aileler, önceki gün yaptıkları mezarlık ziyaretinde mezarların tahrip edildiği fark etti. Mezar taşlarının kırıldığı, mezarların bir kısmının ise kazıldığı belirtildi. 2015’te katledilen Osman Cağlı’nın annesi Hamşi Cağlı, mezarlara yapılan saldırıya tepki göstererek, “Dün mezarlık ziyaretine gittik ve çocuklarımızın mezar taşlarının kırılmış olduğunu gördük. Ölen bir insan bu şekilde rahatsız edilir mi? Hem öldürdünüz hem de gidip mezar taşını kırıyorsunuz. İnsan ölüye bunu yapar mı? Bu bize hakarettir” dedi.

Mezarı tahrip edilen Cizre’de sokağa çıkma yasağı döneminde yaşamını yitiren Mehmet Emin Levent’in annesi Şemsiye Levent ise şunları kaydetti: “Yüreğimiz yandı onların da yansın. Bunlar Müslüman falan değil. Hak ve hukuk diye bir şey kalmadı. Mezar taşına saldırdıkları zaman o insan tekrar dirilmeyecek. Öldürmekle yetmiyorlar, mezarlarına da saldırıyorlar. Mezarın size ne zararı var? İstedikleri kadar kırsınlar, biz tekrar yapacağız.”  ŞIRNAK

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.