Çocukların yüzde 30'u aç yatıyor

Dünya Haberleri —

Lübnan/foto: AFP

Lübnan/foto: AFP

  • UNICEF, ekonomik ve siyasi kriz ile boğuşan Lübnan’da gıda yetersizliği nedeniyle çocukların yüzde 30’undan fazlasının akşam yatağa aç girdiğini açıkladı.

 

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF), Lübnan’da yaşanan ekonomik krizin çocuklara yansımasına ilişkin bir rapor hazırladı. Rapora göre, ülkede ailelerin yüzde 77'si geliri olmadığı için çocuklarını yeterli kadar besleyebilecek gıda malzemesine ulaşamıyor, çocukların yüzde 30’undan fazlası ise akşam aç yatıyor.

Ekonomik krizin gittikçe büyüdüğü Lübnan’da hükümet karşıtı gösteriler düzenleniyor. Gıda, ilaç ve akaryakıt gibi temel ihtiyaçların dolarla ithal edilmesi nedeniyle karaborsadaki kur, ülkede doğrudan hayat pahalılığına yol açıyor. Özellikle 4 Ağustos 2020'de Beyrut Limanı'nda meydana gelen patlamayla yoksulluk daha fazla derinleşmiş durumda. Dünya Bankası, ülkedeki krize ilişkin yayımladığı raporunda, "Lübnan'daki mevcut ekonomik durum, 19. yüzyılın ortalarından bu yana dünyada yaşanan en ağır kriz dönemleri içinde muhtemelen ilk 10, hatta ilk 3'te yer alır" diye belirtmişti.

BEYRUT

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.