DAKB 8 Mart’ta hesap sormaya çağırdı

Kadın Haberleri —

Demokratik Alevi Kadınlar Birliği

Demokratik Alevi Kadınlar Birliği

  • 8 Mart dolayısıyla yazılı açıklama yapan Demokratik Alevi Kadınlar Birliği, “Bizlere bu trajedileri yaşatanlardan hesap sormak için el ele can cana olmaya, dayanışmayı büyütmeye, mücadeleyi yükseltmeye çağırıyoruz” diyerek depremzedelerle dayanışmaya çağırdı.

Demokratik Alevi Kadınlar Birliği (DAKB) 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla yazılı bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamada, Mereş merkezli depremlerin açtığı toplumsal yara ve acıya dikkat çekildi.

Tarihin en büyük trajedisi yaşandı

Kadınların 21. yüzyılda yürüttüğü mücadele ile örgütlendiğini kaydeden DAKB, “Yıldızlaşan kadın mücadele öncülerinin yolunda” geri adım atmadan özgürlüğe yüründüğünü kaydetti.

Depremin yarattığı yıkıma dikkat çeken DAKB şöyle dedi: “2023 yılının 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’ne ne yazık ki tarifi imkansız acılarla girmiş bulunuyoruz. Türkiye, Kurdistan ve Suriye’de birçok şehir tarihte görülmeyen bir doğal felaketi ile yıkıldı. Yüzbinlerce canımızı kaybettik, yüzbinlercesi yaralı. Deprem, büyük bir yıkımla sonuçlanırken, tekçi, eril devletin ve yönetimin deprem sonrası görevini yerine getirmeyip, hızla müdahale etmeyerek acıları daha büyük toplumsal, tarihsel, sınıfsal, inançsal, kimliksel ve doğa felaketine, trajedisine yol açmıştır.”

Bedeli ödeyen kadınlar

Yaşanan felaketin en büyük bedelenin kadınlara ödettirildiğini açıklayan DAKB, “Ne yazık ki; savaşın, tecridin, mahpusluğun, ekonomik bunalımın, işsizliğin, kimliksiz, kültürsüz, inançsızlığın ağır bedelleri kadınlara, erkek egemenliği tarafından ödenmeye devam edilmektedir” dedi.

DAKB, başta Türkiye’de Erdoğan-Bahçeli faşizmi olmak üzere Afganistan’da Taliban gericiliğinin, İran’da Molla rejiminin dünya kamuoyunun gözü önünde bir kadın kırımı gerçekleştirdiğini belirtti. Avrupa’dan Amerika’ya kadar birçok ülkede erkek egemen sistemin kadın mücadelesini bastırmaya çalıştığını kaydeden DAKB, sosyal, siyasal, ekonomik olarak kadınların baskı altına alındığını, tehdit, taciz ve tecavüzle yüz yüze bırakıldığını ifade etti.

Örgütlenmeye devam edeceğiz

DAKB devamla şunları belirtti: “Bizler, Demokratik Alevi Kadınlar Birliği üyeleri olarak yürütülen tüm bu kadın düşmanı erkekliğe, onun zihniyetine karşı büyük direndik ve inancımızdaki eşit olma bilinci ile zalim partiyarkaya karşı mücadele etmeye, örgütlenmeye devam edeceğiz. Doğamız, inancımız, kimliğimiz ve kültürümüz özgürlüğümüz için ‘Jin jiyan azadî’ felsefe ve perspektifiyle yol almanın onurlu savunucuları olacağımızı belirtmek isteriz.”

Bu trajedileri yaşatanlardan hesap soralım

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla tüm kadınları  depremzedelerle dayanışma, sahiplenmeye çağıran DAKB son olarak şunları kaydetti: Kadınlar olarak; zalimin zulmatına karşı her yerde daha güçlü, öz güvenli, can cana birliğimizi, dirliğimizi güçlendirerek özgürlüğümüzü kazanacağımıza inanıyoruz. Maraş’da, Pazarcık’da Elbistan’da, Malatya’da, Kürecik’de Adıyaman’da, Hatay’da, Urfa’da, Amed’de Adana’da Osmaniye’de Rojava’da acılarımızı kızkardeşçe paylaşmak, yaralarımızı sarmak, bizlere bu trajedileri yaşatanlardan hesap sormak için el ele can cana olmaya, dayanışmayı büyütmeye, mücadeleyi yükseltmeye çağırıyoruz!  HABER MERKEZİ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.