DBP Eşbaşkanı hala gözaltında

DBP Eşbaşkanı Keskin Bayındır

DBP Eşbaşkanı Keskin Bayındır

  • DBP Eşbaşkanı Keskin Bayındır ile 14 siyasetçi, 23 Aralık'tanberi Diyarbakır Emniyeti'nde gözaltında tutuluyor.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nda yürütülen soruşturma kapsamında 23 Aralık’ta düzenlenen siyasi soykırım operasyonu sonucu gözaltına alınan Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eşbaşkanı Keskin Bayındır ile il eşbaşkanlarının da aralarında bulunduğu 14 siyasetçi, Diyarbakır Emniyeti’nde tutuluyor. Yürütülen soruşturmaya dair bilgi edinemeyen avukatlar, 3. günün sonunda müvekkilleriyle görüştü. 

Avukatlar, siyasetçilerin kendi aralarında sohbet etmelerinin engellendiğini aktararak, polisin müvekkillerine “tekli hücre” tehditlerinde bulunduğunu söyledi. Avukatlar, sohbeti engelleyen polislerin, bu konuda talimat aldıklarını söylediğini aktardı. Bayındır, gözaltında şu mesajı iletti: “Bu durum uzun zamandır devreye konulan konseptin bir parçasıdır. Seçime yaklaşırken kaybeden iktidar, siyasi soykırım operasyonlarını devreye koymuştur. AKP’nin bugüne kadar ortaya koyduğu pratikten de ortaya çıkaracağımız durum budur. Ne yaparlarsa yapsınlar kaybedecekler. Tüm halkımıza selamlarımız gönderiyoruz. Bizler içeride de olsak, mücadele devam edecektir. Dışarıdaki arkadaşlarımız mücadeleyi devam ettirecektir. Kürt halkına kimse boğun eğdiremez.”

Diyarbakır Emniyeti’nde gözaltında tutulan siyasetçilerin isimleri şöyle: DBP Eşbaşkanı Keskin Bayındır ile Amed İl Eşbaşkanları Hayrettin Altun ile Seval Gülmez, Şirnex İl Eşbaşkanı Zeki İrmez, Wan İl Eşbaşkanları Şengül Polat ve Harun Okay, Riha İl Eşbaşkanları Hidayet Enmek ve Rabia Aslan, Dîlok İl Eşbaşkanları Ethem Önal ve Zeliha Aslan, Mêrdîn İl Eşbaşkanları Şerafettin Aslan ve Süreyya Dündar, Êlih İl Eşbaşkanları Ruken Onat ve Burhan Eğlenti.

Gözaltındakiler, Emniyet'te ifade vermeyi kabul etmeyerek, susma hakkını kullandı. Emniyet işlemleri tamamlanan 15 siyasetçinin gün içinde adliyeye çıkarılması bekleniyordu. "Örgüt üyesi olmak" iddiasıyla suçlanan siyasetçilerin dosyası hakkında gizlilik kararı sürüyor.  AMED

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.