Dengbêj Evi’ni hortumladılar

Kültür/Sanat Haberleri —

Dengbêj evi

Dengbêj evi

  • Amed'de Dengbêj Evi, 7 ay süreyle AKP yandaşı firmaya kiralandı. 4 milyon TL'ye yapılan ihaleye, rakamları şişirmek için Dengbêj Evi ile ilgi olmayan promosyon ve oyuncak alımı maddeleri konuldu.

YILMAZ KAYA/AMED

Amed'de bulunan Dengbêj Evi, 7 ay süreyle AKP yandaşı firmaya kiralandı. Yaklaşık 4 milyon TL'ye yapılan ihaleye, rakamları şişirmek için Dengbêj Evi ile ilgi olmayan promosyon ve oyuncak alımı maddeleri de konuldu. Tüm masraflar ise ihaleyi alan firma tarafından ödenmesi gerekirken, Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanıyor

Mülkiyeti Mimarlar ve Mühendisler Odası'na ait olan Dengbêj Evi, Amed Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı olarak  kültürel ve sanatsal faaliyetlerde kullanılmak üzere 30 Mayıs 2007’de açıldı. Dengbêj Evi'nde dengbêjler, yıllardır haftanın 6 günü gelen ziyaretçilere klamlarını söylüyor; haftanın bir günü ise Dengbêj Divanı kuruyor. 16 yıldır çalışanların maaşları, verilen ikramlar, elektrik, su, temizlik gibi masrafların Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılandığı Dengbêj Evi, AKP'li yandaş bir firmaya ihale edildi.

İhale yandaş firmaya

Kadrolu 28 dengbêjin bulunduğu Dengbêj Evi, AKP'li yandaşlara rant sağlamak için 22 Ağustos 2023’te, Büyükşehir Belediyesi'nden 2022-2023 tarihleri arasında 5 ayrı ihale alan HBS Organizasyon Oto Aksesuar İnşaat Elektrik Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi'ne yaklaşık 4 milyon TL'ye ihale edildi. Süresi 7 ay olarak belirlenen ihalenin bitiş tarihi, 31 Mart tarihinde yapılacak yerel seçimlere 12 gün kala, 19 Mart 2024 olarak belirlendi.

 

 

İhalede şişirilen kalemler

İhale şartnamesinde belirlenen 8 kalemin yanına, 7 ay boyunca 12 dengbêje günlük 100 TL yemek parası, 5 bin 540 TL reklam bedeli, 3 bin 505 TL promosyon malzemesi ve 2 bin adet çocuk oyuncak alımı gibi kalemler de eklendi.

Daha önce Büyükşehir Belediyesi'nin resmi internet sitesinde yapılan tüm ihalelerin bedelleri ve ayrıntıları duyuruluyordu. Ancak kayyumla birlikte Büyükşehir'in internet sitesinde doğrudan temin, açık ihale ya da hizmet alımı gibi ihalelerin içeriği kaldırılmış durumda.

Maaş ve masraflar Büyükşehire

Yandaş firmaya verilen Dengbêj Divanı Oturum Hizmet Alımı İşi ihalesinde, tüm masrafların ihaleyi alan firma tarafından karşılanması gerekirken, Dengbêj Evi'nde çalışanların maaşları ve elektrik su gibi masraflar, ihaleyi alan firma tarafından değil Büyükşehir Belediyesi tarafından ödeniyor. Açılışından bugüne kadar Dengbêj Evi'ne haftanın 6 günü gelen ziyaretçilere ikram olarak sınırsız yapılan çay servisi ise saatte bir kere şekilde düzenlendi.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.