Dep bizim, DEM bizim

Yurt Dışı Haberleri —

  • Fransa’nın Merlibach kentinde 2 Mart’ta “Dep bizim, DEM bizim” sloganıyla 31 Mart yerel seçimleri için Elazığ’ın Dep (Karakoçan) ilçesi ile dayanışma etkinlikleri gerçekleştirildi.

ARJÎN NÛJÎN

Fransa Tezel Düğün salonunda DEM Parti Dep Eşbaşkan adayları Songül Düzgün ve Cafer Oğur ile dayanışmak için bir etkinlik düzenlendi. Etkinlikte ilk konuşmayı Avrupa Dep seçimleri dayanışma inisiyatifi sözcüsü D. Çiftçi yaptı. Çiftçi konuşmasında, Avrupa’da yaşayan Deplilerin sayısının Dep’de yaşayan insan sayısından çok daha fazla olduğunu belirtti. Bundan dolayı 31 Mart yerel seçimlerinde Dep Eşbakan adayları ile dayanışma çalışmaları ve etkinliklerinin önemli olduğuna vurgu yaparak, seçim çalışmalarını başlattıklarını kaydetti.

Avrupa’daki nüfus daha fazla

Özellikle Deplilerin yoğun yaşadığı Almanya, Fransa, Belçika olmak üzere Avrupa’nın birçok ülkesinde seçim çalışması yürüttüklerini belirten Çiftçi, seçim çalışmalarının yanında Dep eşbaşkan adaylarıyla danışma amacıyla etkinlik ve kampanyalar organize ettiklerini ve bunlardan gelecek yardımların Dep seçimleri için çok önemli olduğunu belirterek herkesi dayanışmaya çağırdı.

100 Depli Dep yolcusu

Ayrıca Çiftçi, Dep’de seçim çalışmalarına katılmak için 100 kişiyi belirlediklerini bu haftadan itibaren çalışmalar yürütmek için Avrupa’dan yaşayan insanların Dep’e gideceklerini belirtti. Çiftçi son olarak Avrupa’da yaşayan Deplilere seslenerek, seçmen kütüğüne kayıtlı olanların mutlaka gidip oy kullanmaları gerektiğini ifade etti.

 

 

Dep Mazlumların, Delillerin diyarıdır

Etkinliğe konuşmacı olarak katılan DEP eski Başkanı Hatip Dicle 31 Mart yerel seçimlerin önemine vurgu yaparak daha önce kazanılan belediyelerin gasp edilerek halkın elinden alınmasına verilecek en iyi cevabın iyi bir çalışma ve mücadeleyle geri alınması olacağını belirtti.

HDP eski milletvekili Nursel Aydoğan ise 2014 yılında Avrupa’da yaşayan Deplilerin belediye seçimleri için yaptığı çalışmalardan övgü ile bahsederek 2014 yerel seçimlerinde HDP adayının Dep’de en yakın AKP’li adaya yüzde 20 fark attığını belirterek şunları söyledi: "31 Mart’ta gerçekleştirilecek seçimlerde 2014 ruhuyla çalışma yürütülürse eşbaşkanlar Songül Düzgün ve Cafer Oğur çok kolay kazanırlar. Dep Mazlumların, Delillerin Dep’idir. Kurdistan özgürlük mücadelesinin ilk tohumlarının attığı yerdir. Bundan dolayı Dep hem bizim için hem onlar için çok önemli bir yerdir.’’

Etkinlikler devam edecek

Avrupa Dep Karakoçan Dayanışma Platformu (AVKARDEP) Eşbaşkanı Cemal Okçuoğlu ise yaptığı konuşmada, Avrupa’da Deplilerin kurumlaşmasına dikkat çekti. Avrupa’ya yaşayan Deplilerin kısa bir süre önce bir araya gelerek AVKARDEP platformunu ilan ettiklerini ifade ederek, Dep’deki gelişmelere seyirci kalmamak amacıyla platformu oluşturduklarını belirtti.

Etkinlikte, Hozan Diyar, Hozan Hekîm, Mûmtaz Sarak, Osman Akyol, Navdar DEP, Zozan Zudem, Hozan Amed sahne aldı. Belçika’nın Antwerpen kentinde de Cumartesi günü Dep ile dayanışma etkinliği düzenlendi. Dep seçimleriyle dayanışma, 9 Mart günü Schloddericher weg 48 Bergisch Galbach ve 10 Martta  Friedrich-Frank-Bogen Hamburg adreslerinde yapılacak etkinlikleriyle devam edecek. MERLIBACH

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.