Dêrik Şehitleri uğurladı

.

.

  • Türk devletinin 19 Kasım gecesi Dêrik'teki katliamında şehit düşenler, Şehîd Xebat Dêrik Şehitliğinde törenle uğurladı.

Îsam Ebdullah, Hisên Elî, Çîçek Harûnî, Hîlal Qasim, Hediye Ebdullah, Ubêd Xalid, Mehmûd Elî, Fayîz Ebdullah, Nûrî Çiftcî, Hisên Xilto ve Mazin Osênın cenazelerini, Dêrik Hastanesi'nden alan halk, büyük bir konvoyla şehitliğe yöneldi. Bir dakikalık saygı duruşuyla başlayan cenaze töreni, konuşmalarla devam etti.

Şehit Aileleri Meclisi Üyesi Ciwan Ali, şehit ailelerine başsağlığı dileyerek şehitlerin yolundan gideceklerini ve özgürlük hayallerini gerçekleştireceklerini söyledi. 

Başka bir Lozan olmayacak

Kongra Star Koordinasyon Üyesi Cihan Hisen de halka seslenerek, "Buradaki varlığınız Erdoğan'ın Kürtlerin varlığını inkar ettiği iddialarını çürütüyor. Buradaki varlığınız Kürtlerin var olduğunu ve Kürtlerin iradesinin olduğunu kanıtlıyor. Dêrik, Rojava devrimi tarihinde her zaman çocuklarının mücadelesi ve direnişiyle anılmıştır. Başka bir Lozan yaşamayacağız, esaret altında yaşamayacağız. Mücadeleyi var gücümüzle geliştirmeliyiz" dedi.

Cizîrê Bölgesi Demokratik Özerk Yönetim Yürütme Meclisi Eşbaşkanı Talet Yûnis de Erdoğan'ın selefleri gibi gaz ve kimyasal silah kullandığını ve halkı öldürmeye çalıştığını söyledi. Halkın direnişi karşısında hayallerinin boşa çıktığını kaydeden Yunis, “Uluslararası güçler halkımıza karşı işlenen suçların sorumlusudur. Halkımızın kanının dökülmesine ortak oluyorlar” diye konuştu. Yunis, Suriye'de demokratik bir çözüm bulunması ve Türk işgalinin sona erdirilmesi için tüm taraflarla diyaloga hazır olduklarını belirtti.

Daha sonra 11 şehidin şehadet belgeleri okunarak ailelerine teslim edildi. Şehitlerin cenazeleri sloganlar eşliğinde toprağa verildi.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.