Dersim kadar asiydi

  •  Kürdistan, büyük bir evladını daha bağrına bastı. HPG Komuta Konseyi Üyesi Sinan Dersim, 27 Ekim 2020 tarihinde Medya Savunma Alanları’nda şehit düştü.
  •  Aynı zamanda HBDH Yürütme Komitesi üyesi olan Sinan Dersim İstanbul’dan Dersim’e; Avrupa’dan Medya Savunma Alanları’na  kadar komutanlık yaptı, emek harcadı, onurluca ve yiğitçe bir duruşun sahibi oldu.
  •  Çeyrek asırlık bir devrimci pratiğin sahibi olan Sinan Dersim, hep koşulda başarıya odaklandı. Üniversite gençliğinin devrimci mücadeleyle buluşmasını sağlayan Sinan Dersim, yüzlerce gerillanın eğitilmesinde büyük emek sahibiydi.

Halk Savunma Merkezi (HSM) Karargah Komutanlığı, Dalokay Şanlı’nın (Sinan Dersim) hava saldırısında şehit düştüğünü açıkladı.

Dersim’in, direnişçi ve devrimci komutanlarından Sinan Dersim Medya Savunma Alanları’nda 27 Ekim 2020 tarihinde sömürgeci Türk devletinin gerçekleştirdiği hava saldırısında şehit düştü.

Gençlik önderiydi

Halk Savunma Merkezi (HSM) Karargah Komutanlığı şu açıklamayı yaptı:

“Sinan Dersim, emperyalizmin ve faşist güçlerin Kürdistan’a dayattığı soykırıma karşı, boyun eğmeyerek gençliğinin ilk yıllarından itibaren mücadeleye aktif bir biçimde katıldı. Sinan yoldaş devrimci mücadelesinin ilk dönemlerinde YCK çalışmalarında yer aldı. Bir gençlik önderi olarak Kürdistan ve Türkiye metropollerinde geniş gençlik kitlelerinin örgütlendirilmesinde, gençlik enerjisinin devrime kanalize edilmesinde katıldığı ilk günden itibaren her zaman öncü düzeyde yer aldı. Özellikle üniversite gençliğinin mücadelenin en sıcak dönemlerinde devrimle buluşmasında çok önemli roller oynadı.

Halk Savunma Merkezi Karargâh Komutanlığı adına başta Sinan Dersim yoldaşın değerli ailesi olmak üzere, Kürdistan halkına, boyun eğmeyen ve nice yiğit devrimciye kucağını açan Dersim halkımıza ve halkların birlikteliğinden, özgürlüğünden yana olan tüm yoldaşlara başsağlığı diliyoruz. Sinan Dersim yoldaş şahsında tüm şehitlerimizin anılarına sonuna kadar bağlı kalacağımızın ve düşmandan mutlaka hesap soracağımızın sözünü bir kez daha yineliyoruz.

Her zaman fedaice katıldı

Sinan yoldaş Seyit Rızaların, Besêlerin ve binlerce adsız kahramanın direniş öyküleriyle büyüdü. Önder Apo’ya ve Hareketimize yönelik olarak geliştirilen uluslararası komplo karşısında sesiz kalmamış, gençlik öncülüğünde gelişen direniş mücadelesinde öncülük yaptı. Sinan arkadaşın her arkadaşla ilişkilenebilme, bulunduğu ortamda güven yaratma, yoldaşlarına değerli olduklarını hissettirme ve enerjilerini devrime kanalize edebilme gücü onun devrimci mücadeledeki başarısının temelini oluşturmuştur. Bu yanıyla her zaman fedaice bir katılımın sahibi olmuştur.

Avrupa’da da öncüydü

Sinan arkadaş, devrimci mücadele süreci içerisindeki büyük emeği nedeniyle hareketimiz tarafından KCK Yürütme Konseyi görevine layık görülmüş ve bu görevi başarıyla yerine getirmiştir. Demokratik ulus sisteminin inşa çalışmalarında öncü düzeyinde rol almış ve önemli sorumluluklar üstlenmiştir. Akışkan, yaratıcı, etkileyici ve sorunlar karşısında çözümsüz kalmayan parlak zekasıyla, bulunduğu bütün örgütsel çalışmalarda asla hataya ve başarısızlığa yer bırakmayan duruşuyla, her zaman başarılı pratiklerin sahibi oldu. Sinan arkadaş uzun yıllar Avrupa çalışmalarında yönetim düzeyinde yer almış, devrimci çalışmaların örgütlendirilmesi ve geliştirilmesinde öncü düzeyde önemli roller oynadı. Buradaki çalışmalarda aktif katılımı, devrimci ruhu ve disipliniyle kısa bir sürede bütün yoldaşlarının kalbini kazandı.

Stratejik görevler üstlendi

Uzun bir süre Avrupa çalışmalarında kaldıktan sonra ülke sahasına geçen Sinan arkadaş yeniden yapılanma sürecinde HPG Komuta Konseyi üyeliği ve Apollon Akademiler Komutanlığı görevlerini üstlenerek askeri çalışmalarımızda oldukça stratejik bir rol üstlendi. Büyük bir sabırla, çekici üslubuyla ve devrimci heyecanıyla birçok arkadaşı eğitmiş ve pirce duruşuyla tüm yoldaşlarının gönlünde unutulmaz bir yer aldı. Bu temelde yüzlerce arkadaşın eğitilmesinde, geliştirilmesinde, birer öncü komutan olarak yetişmesinde ve zafer komutasını açığa çıkarma sürecinde çok büyük emeklerin sahibi olmuştur.

Hakeza HBDH Yürütme Komitesi üyesi olarak HBDH çalışmalarının yürütülmesinde sorumlu düzeyde yer alan Sinan yoldaşımız, bu çalışmanın geliştirilmesine oldukça büyük bir anlam yükleyerek yüksek bir özveri ve disiplinle çalışmalarını yürüttü. Sinan yoldaşın anısına bağlılığın gereği olarak bundan sonra da bu antifaşist devrimci ittifaklar daha da güçlendirilecek, faşizmden hesap sorulacak ve halkların özlemi olan özgür ve demokratik Türkiye mutlaka yaratılacaktır.

Onurlu bir duruş, keskin bir tavır

Bir hakikat arayışçısı ve aşk dergâhının en güzel müritlerinden olan Sinan Dersim yoldaş halkımızın en güzel çocukları, Dersim’in en onurlu evlatları olan Bêritanların, Şiyarların, Baranların, Saraların, Jindar, Roza ve Yılmazların izinde yürümüş, yaşamının son anına kadar yüreği özgürlük ve devrim aşkıyla atmıştır.

Mücadeleye katılım gerçekleştirdiği yıllarda bizleri Önderliksiz bir yaşama alıştırmak isteyenlere karşı onurlu duruşuyla en anlamlı cevabı nasıl vermişse, mücadele içerisinde yer aldığı yıllar içerisinde de Önderliğimize ve Hareketimize yönelik imha ve tasfiye saldırıları karşısında da en keskin tavrın sahibi oldu.

Anısına bağlı kalacağız

HPG ve YJA STAR çalışmalarımızda, yine HBDH çalışmalarının geliştirilmesinde büyük bir emeği olan Sinan Dersim yoldaşı şehit vermek bizler için her ne kadar acı ve zor olsa da acılarımızı soyluca taşıyabilecek ve zaferle buluşturacak gücü kendimizde göstererek, anısına sonuna kadar bağlı kalacağımızı belirtiyoruz. Başta Sinan yoldaş olmak üzere tüm şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyoruz. Mücadeleyi Garê zafer ruhuyla daha da büyütme, faşizmi yıkma ve özgürlüğü mutlaka sağlama inancıyla özgür yaşam ve özgür insanı geliştirerek devrimci mücadeleyi zaferle taçlandıracağımızın sözünü veriyoruz.”  BEHDİNAN

 

Çok çalıştı, çok çaba sarf etti

Avrupa Demokratik Kürt Toplum Kongresi (KCDK-E), Sinan Dersim’i saygı ve minnetle andı. KCDK-E, Sinan Dersim’in Avrupa’da uzun yıllar mücadele yürüttüğünü belirtti ve ekledi:

‘’Sinan Dersim’i anlatmak, mücadele ve devrim sürecine katılım yoğunlaşmasını dillendirmek elbette ki mümkün değildir. Sinan Dersim büyük bir devrimci, büyük bir yurtsever, büyük bir devrim emekçisi olarak Kürdistan devrimine katılmış ve uzun yıllar Avrupa sahasında çalışmalarını yürütmüştür.

Hakikati savunan bir Apocu’uydu

KCDK-E’nin bir üyesi olarak demokratik toplum yaratma ve Avrupa’da Kürdistanlıları örgütleme faaliyetlerinde bulunmuş bir devrimciydi. O doğrular temelinde hakikati savunan bir Apocuydu. Yaşamını Kürdistan ve dünya devrimine adayan bu büyük devrimciyi anarken elbette sadece konuşup yazmayacak, sadece onun anılarını anlatmayacağız. Onun devrime ve kurumlaşmaya verdiği anlam temelinde devrim görevimize sarılacak, emeğimizi onun emeğiyle, çalışmamızı onun çalışmasıyla, pratiğimizi onun pratiğiyle birleştirerek yapmak istediği faaliyetleri tamamlayacak, ideallerine uygun bir biçimde layık olmaktan başka hiçbir şeyi düşünmeyeceğimizi ona ve onun gibi şehit yoldaşlarımıza söz veriyoruz.

Ne gerekiyorsa yapacağız

Sinan Dersim, kurumumuzun büyümesi, gelişmesi ve Avrupa çapında daha büyük örgütlenme ağına ulaşması için çok çalıştı, çaba sarf etti ve büyük bir emeğin sahibi oldu. Biz de onun emeğini, çabasını ve yoğunlaşmasını derinleştirerek kurumumuzu daha fazla örgütlemek, daha büyük başarılarını sahibi olmak için ne gerekiyorsa onu yapacağız.

Bu konuda büyük şehidimiz Sinan Dersim ve diğer tüm şehitlerimize söz veriyoruz; söz onurdur, onurun gereğini yerine getireceğimize dair bir kez daha onların önünde eğiliyor, minnet ve saygıyla anıyoruz…”

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.