Diasporada Kürtler Şengal için alanlarda

Yurt Dışı Haberleri —

Şengal saldırısı protesto edildi

Şengal saldırısı protesto edildi

  • Türk devletinin Şengal’e yönelik saldırısı Avrupa kentlerinde düzenlenen eylemlerle protesto edildi.

 

Almanya, Fransa, İngiltere ve İsviçre’de alanlara çıkan Kürdistanlılar ve dostları, Türk devletinin Şengal’e yönelik düzenlediği soykırım saldırılarını protesto etti.

Almanya’nın Hamburg kentinde düzenlenen eylemde konuşan Rojbin Kadın Meclisi üyesi Leyla Kaya, “Yapılan alçakça saldırıların er geç hesabı verilecektir. Türk devleti sava suçu işliyor. Bizler buna karşı her yerde sesimizi yükseltecek ve Êzîdî halkının yanında olacağız” dedi.

Köln’deki eylemde KON-MED Eşbaşkanı Zübeyde Zümrüt, dün DAİŞ’in bugün ise AKP/MHP faşizminin Şengal’e saldırdığını söyleyerek “Buna karşı Kürtler direnecektir” diye belirtti.

Essen’de de Berivan Kadın Meclisi’nin çağrısı ile düzenlenen eylemde Türk devletinin katliamlarına göz yuman Avrupa devletlerine tepki gösterildi.

Kiel’de Alman sol grupların da katıldığı eylemde, soykırım saldırıları kınandı, destekçisi Avrupa devletleri protesto edidi. Eylemde sık sık "Terörist Erdoğan", "Bijî Berxwedana Şengalê" sloganları atıldı.

Hannover’de eylemde hem Türk devleti hem de Taliban rejimi protesto edildi, gerici güçlere karşı dayanışma çağrısı yapıldı.

Darmstadt’ta da soykırımcı Türk devleti kınandı, saldırılara karşı mücadelenin büyütülmesi gerektiği belirtildi.

TC-DAİŞ ortaklığı

İsviçre’nin Basel ve Luzern kentlerinde de Şengal’e yönelik saldırılara karşı eylem düzenlendi. Eylemlerde katliamlar karşısında uluslararası toplumun takındığı sessizlik protesto edildi ve “Bu saldırılar, 2014 yılında DAİŞ barbarlığı tarafından gerçekleştirilen soykırım saldırının devamıdır. Dün imha ve soykırım saldırılarına karşı Kürt halkı nasıl mücadele verdiyse bugün de devam eden bu saldırılara karşı topyekûn bir direniş gösterecektir. Şengal halkı yalnız değildir” denildi.

Dünya katliamı izliyor

Fransa’nın başkenti Paris, Bordeaux, Marignane ve Marsilya kentlerinde de Kürt halkı alanlardaydı. CDK-F ve TJK-F’nin organize ettiği eylemlerde “Faşist Türk devleti Şengal’de Êzîdî Kürtleri katlediyor ve dünya bu katliamı izliyor. Faşist sömürgeci barbar Türk devleti çoluk çocuk sivil ve hastane demeden her tarafı bombalıyor ve halkımızı dünyanın gözü önünde katlediyor” denildi. Eylemlerde, Şengal halkının kazanımlarına sahip çıkarak alanlarda olunacağı mesajı da verildi.

Savaş suçu işleniyor

İngiltere’nin başkenti Londra’da parlamento önünde toplanan halk, İngiltere’nin soykırımcı saldırılara sessizliğini protesto etti. Eylemde, Türk devletinin sivil halka yönelik savaş suçu işlenildiğine dikkat çekildi, sık sık "Bijî berxwedana Şengalê" ve “Katil Erdoğan” sloganları atıldı.

HABER MERKEZİ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.