Diktatörü göndermek için oy kullanın!

Yurt Dışı Haberleri —

Faysal Sarıyıldız

Faysal Sarıyıldız

  • 14 Mayıs’ta yapılacak cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimleri için Avrupa’da seçim çalışmaları hızlandı. HDP Almanya Temsilcisi Faysal Sarıyıldız, Avrupa’da yaşayanların 2 Nisan’a kadar adres kayıtlarını yapmaları gerektiğini hatırlattı.

HDP Almanya Temsilcisi Faysal Sarıyıldız, özellikle son dönemde Avrupa’ya çıkan gençlere seslenerek, “45 yıldır soluksuz devam eden mücadelede önemli aşamalara ulaştık. Bu sefer iktidarda olanlar katil ve savaş ekibidir. Bu katil ve savaş iktidarını yollamak ve Kurdistan’a demokrasinin gelmesi için 14 Mayıs seçimleri büyük bir fırsat” diyerek örgütlü bir biçimde  oy kullanmanın önemine vurgu yaptı.

Konsolosluklara gitmekten korkmayın!
Türkiye vatandaşı olan herkesin oy kullanma hakkına sahip olduğunu belirten Sarıyıldız, şu uyarılarda bulundu: 
“* İlticacılar açısından oturum hakkı elde edilmiş olsun olmasın, ülkeden yeni gelinmiş, henüz bir kampta da olunsa herkes oy kullanabilir
* ‘Konsolosluğa gidersem ilticam için iyi olmaz’ diye düşünenler var. Böyle bir kaygı yersizdir. Oy kullanmanın iltica sürecine bir etkisi yoktur. Kesinleşmiş bir hapis cezası olmadıktan sonra oy kullanmak her Türkiye yurttaşı için bir haktır. 
* Çevremde şahitlik ettiğim örnekler var. Haklarında arama kararı var. Konsolosluğa gitti ve bir sorun olmadı. 
* Bütün konsolosluklarda kayıt yapmak için bir birim var.  Aramalara davalara bakmıyor, sadece kaydınızı yapıyor.”

Herkes kayıt yapabilir
Oy kullanmanın bir hak olduğunu vurgulayan Sarıyıldız, herkesin seçmen kaydı yaptırabileceğini belirterek şunlara dikkat çekti:
“* Elinizdeki bütün belgelerle oy kullanabilirsiniz. Eğer kimliğinizi vermişseniz , evlilik cüzdanı, ehliyet, sürücü belgesi, pasaport ve nüfus kayıt örneği de yeterli olabiliyor.
* Türkiye’ye dair elinizde bir belge yoksa başvurduğunuz ülkenin size verdiği belge ile konsolosluklara gidip nüfus kayıt örneği çıkartıp kayıt yaptırabilirsiniz.
* Seçmen kaydı Türkiye’de olup da 14 Mayıs’a kadar Türkiye’ye dönemeyecek olan öğrenciler, çalışanlar, turist olarak gelenler vb. kayıtlarını yurt dışına aldırmak için konsolosluğa gidip, öğrenci veya çalışan belgesini ibraz ederek Adres Beyanı Formu doldurmalı. 

Son gün 2 Nisan
Sarıyıldız, “Geleceğimiz için 100 yıllık zalim uygulamalar için, bu katil ordusunu, yollamak için büyük bir fırsat önümüzde durmakta. Her arkadaşımız oy kullanabilmek için 2 Nisan’a kadar kaydını yaptırmalı. Mesai saatlerinde randevusuz olarak konsolosluğa gidebilirsiniz. Konsolosluklar hafta sonları da açık olacak” dedi. HABER MERKEZİ

 

*****

Kayıtlar nereden kontrol edilebilir? 

Yurt dışı seçmen kütüğüne kayıtlı olup olmadığınızı 
* ysk.gov.tr adresinde “Yurt dışı Seçmen Kaydı Sorgulama” sekmesinden (https://secmen.ysk.gov.tr/secmen-yurtdisi)
* Mobil cihazlarda “Seçmen Sorgulama” mobil uygulaması üzerinden
* E-Devlet üzerinden “Yurt dışı Seçmen Kaydı Sorgulama” sayfasından kontrol edebilirsiniz. 

Kaydı olmayanlar ne yapmalı?
* ysk.gov.tr. sitesinde yurt dışı seçmen sorgu sayfasında kayıtlı olmadığınız bilgisi çıkıyorsa ya da adres bilgilerinizde yanlışlık varsa itiraz süresi içinde (2 Nisan’a kadar) bilgilerinizi güncellemeniz ve düzeltmeniz gerekiyor. 
* En yakındaki konsolosluğa T.C. kimlik kartı veya nüfus cüzdanıyla başvurarak, Adres Beyan Formu’nu doldurarak imza karşılığı şahsen teslim etmeniz gerekiyor. 

Adres Beyan Formu nereden alınır?
* Adres Beyan Formunu “https://www.ysk.gov.tr/doc/dosyalar/AdresBeyan- Yurtdisi.pdf/“ bağlantısından indirebilirsiniz. Formu, yurt dışı temsilciliklerinden de temin edebilirsiniz. 
* Üzerinde T.C kimlik numarası ve fotoğrafınızın bulunduğu nüfus cüzdanının yanı sıra ehliyet, evlenme cüzdanı, meslek kimlik kartıyla da konsolosluklara giderek kayıt yaptırılabilirsiniz. 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.