Dimdik girdi, öyle de çıktı

  • AYM’nin hakkında verdiği “hak ihlali” kararından günler sonra cezaevinden çıkan HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, “Dimdik girdim, dimdik çıktım. Kaldığım yerden devam ediyorum” dedi. Gergerlioğlu, direndiğini ama kendisiyle birlikte kamuoyu da direndiğini, bunun halkın zaferi olduğunu söyledi.

Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) hakkında “hak ihlali” kararı verdiği Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, Sincan Kapalı Cezaevi’nden çıktıktan sonra HDP Genel Merkez binasında vekiller ve parti üyeleri tarafından karşılandı. Gergerlioğlu, burada düzenlenen basın toplantısında konuştu.Polisin, Gergerlioğlu'nun açıklama yaptığı HDP Genel Merkezi'ni ablukaya alması dikkat çekti. 

Gergerlioğlu “Nerede kalmıştık” diye konuşmasına başlayarak, "Bizim yaşamımız direniştir, direnmek yaşamaktır sonuna kadar bunu dedik. Yaşasın halkların kardeşliği, dedik. Bunların çok önemli anlamları vardı. Ben Meclis’ten böyle çıktım, böyle geri dönüyorum. Haklı olduğumuz için güçlüyüz. Bizi o zaman çok zayıf görüyorlardı. Ezdik, bitti artık cezaevinde, diyorlardı ama ben iki şeye güveniyordum; birincisi hukuken çok çok haklıydık, ikincisi kamuoyu vicdanı bizim yanımızdaydı. Darp edilerek evimden çıkartılırken son cümlem 'bu hikaye burada bitmez’di. Biz geri adım atmayacağız, sonuna kadar direneceğiz, çünkü haklıyız. En başta bu zaferi halkımıza armağan ediyorum. Ben direndim evet ama benimle birlikte kamuoyu da direndi” dedi.

Geri adım atmadık

Gergerlioğlu, devamında şunları söyledi: “İçeride büyük üzüntüler yaşadık. Deniz Poyraz arkadaşımız katledildi. İçimiz karardı, üzüldük ama 'hayır biz kazanacağız' dedik. Son derece moralli bir şekilde içeride üç ayı geçirdim. Bedenen kendimi korudum, ruhen yenilendim. Bunlar benim için çok iyi oldu. İstediklerini başaramadılar. Biz hiç geri adım atmadık. Vekilliğimin düştüğünü hiç düşünmedim. Hiçbir şeyden kopmadım ve üretim. Bize geri adım attıramazlar."

Gergerlioğlu konuşmasını "Berxwedan jiyan e" diyerek sonlandırdı.

Diğer vekilleri etkiler

Gergerlioğlu, dün MA’dan Zemo Ağgöz’e yaptığı açıklamada da AYM’nin çok kuvvetli bir karar aldığını; şu anda HDP’nin tutuklu olan vekillerini de etkileyeceğini söyledi. Gergerlioğlu, 90 bin kişinin oyuyla Kocaeli’nde milletvekili seçildiğini, 84 milyonun vekili olduğunu anımsatarak, “Ayrımsız bir insan hakları mücadelesi verdim. İktidarı da rahatsız ettik bu mücadeleyle. Meclis’ten uzaklaşmam için siyasi bir baskıyla Yargıtay’da bana verilen hapis cezası onaylandı. Yargıtay’da, ‘bu karar nasıl verilir’ diyerek itiraz eden bir hakimin olmasına rağmen onadılar. AYM bugün o hakimin çok haklı olduğunu söyledi. Ben 5 yıl boyunca her yolla mağdur ediliyorum, en sonunda bir mahkeme ‘sen 5 yıldır çok büyük haksızlıklara uğramışsın’ diyor. Film gibi bir durum” diye konuştu.

Vekilliğin iadesine engel yok

 Gergerlioğlu, sözlerine şöyle devam etti: “Halk bizi Meclis’e gönderdi ama iktidar biz zindana attırdı. Ama hukuk, Anayasa beni tekrar zindandan çıkardı ve halkın vekaletine doğru gideceğiz. Anayasal süreçler tamamlanıp, Meclis’te vekilliğimin iade edilmesini bekliyorum. AYM bir kararın Meclis Başkanlığı’na göndermiş. Yerel mahkeme de tahliye etti. Vekilliğe iade edilmem için bir engel kalmadı. Meclis başkanlığının bir an yapması gereken iadeyi gerçekleştirmek, onu bekliyorum. Gasp edilen hakkımıza kısa bir süre içinde ulaşmamız lazım.”

Verilen kararla halkın yüzünün de güldüğünü ifade eden Gergerlioğlu, sözlerini şöyle tamamladı: “Ben kaldığım yerden devam ediyorum, ben de değişen bir durum yok. Geri adım atmayacağım. Hiç yüzüm düşmedi, moralim bozulmadı. Dimdik girdim, dimdik çıktım. Kesinlikle kazanacağımı biliyordum, halkın vicdanı yanımdaydı.”   ANKARA

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.