Direniş, umudu güçlendiriyor

Adalet Nöbeti

Adalet Nöbeti

  • Êlih'te Adalet Nöbeti eylemini ziyaret eden DBP Eşbaşkanı Keskin Bayındır, "Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan direniyor. Kürtler hakları için tarihi bir direniş gösteriyor. Umudumuzu güçlendiren bir direniş var" dedi. 

Tutsak yakınları öncülüğündeki Adalet Nöbeti, bayram boyunca da 7 kentte devam etti.  Tutuklu Aileleri ile Yardımlaşma Derneği (TUAY-DER) tarafından başlatılan Adalet Nöbeti, 70. gününde Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Êlih (Batman) İl Örgütü binasında sürdü. Eylemciler, "Tecrit insanlık suçudur" yazılı önlükler giydi. DBP Eşbaşkanı Keskin Bayındır ve Belediye Eşbaşkanı Gülistan Sönük'ün yanı sıra çok sayıda sivil toplum örgütü ve siyasi parti temsilcisi ziyaret etti.  

Ziyarette konuşan DBP Eşbaşkanı Keskin Bayındır, bayramın eşitliğe ve özgürlüğe vesile olmasını diledi. Bayındır, "Annelerin ve halkımızın öncülüğünde kutsal bir mücadele yürütüyoruz. Başarılı bir seçim süreci atlattık. Bütün eksikliklerimize rağmen halkımız el ele verince her zaman başaracağını gösterdi. Hiçbir zorbalık, Kürt halkının mücadelesini çürütemez. 31 Mart'ta sonuçların ardından kayyum sistemiyle Kürt halkının iradesini gasp etmek istediler ama İstanbul'dan Kurdistan'a kadar halk ayaklandı ve iradesine sahip çıktı. Onun için bu mücadele hedefine ulaşacaktır" dedi.

İnancımızı güçlendirdi

Bütün Kürt halkının direnişte olduğunu kaydeden Bayındır, sadece dışarıda değil, cezaevlerinde de aynı direnişlerin sürdüğünü söyledi. Bayındır, "Zindanlarda binlerce arkadaşımız direniyor, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan direniyor, annelerimiz direniyor, kadın, erkek, genç bütün halk direniyor. Kürt halkı, hakları için tarihi bir direniş gösteriyor. İnancımızı ve umudumuzu güçlendiren bir direniş var" şeklinde konuştu.

Nöbet eylemi, 'Jin jiyan azadî', 'Bijî berxwedana zindanan', 'Bê Serok jiyan nabe' sloganlarıyla son buldu.

Toplumsal gerçekliğimiz

Mêrdîn'de DBP İl Örgütü binasındaki Adalet Nöbeti eylemi 97. gününde. Mêrdîn Büyükşehir Belediye Eşbaşkanları Ahmet Türk ve Devrim Demir de ziyarete katıldı. Eşbaşkan Demir, "Bir bayram gününde annelerimizin Adalet Nöbeti eyleminde olması insanı acıtıyor fakat bu toplumsal bir gerçekliğimizdir. Yüzyıldır kendi kimliğimiz, dilimiz ve varlığımız için bir savaşın içindeyiz. Bu da bu mücadelenin bir parçasıdır. Annelerimiz mücadelemizin öncüleridir. Annelerimize minnettarız" şeklinde konuştu.

Büyük bir yük omuzlardadır

Eşbaşkan Ahmet Türk ise cezaevlerindeki tecride işaret ederek, şunları söyledi: "Bugün binlerce Kürt siyasetçi fikirlerini dile getirdiği için zindanda. Sayın Öcalan da 3 yılı aşkın bir süredir ağırlaştırılmış tecrit altında. Diğer tutsak arkadaşlarımız da devletin zulmü ve hukuksuzluğu ile tecrit altındalar. Kürt halkı, hakları için büyük bir direniş gösterdi. Geleceğine sahip çıkıyor. Büyük bir yük, Kürt halkının omuzlarındadır. Bu ağır yükü en çok anneler taşıyor." ÊLIH/MÊRDÎN

 

* * *

Tutsakların boykotu sürüyor

Dönüşümlü açlık grevine 4 Nisan'da son veren tutsakların, mahkemeleri boykot, haftalık telefon ve aile ziyaretlerine çıkmama eylemi sürüyor.

Türk cezaevlerindeki PKK ve PAJK'lı tutsakların, "Abdullah Öcalan'a Özgürlük, Kürt Sorununa Çözüm" kampanyası kaysamında başlattığı dönüşümlü açlık gevi 4 Nisan'da sona erdi. Tutsaklar, 4 Nisan'dan itibaren mahkemeleri boykot edip telefon ve aile görüşüne çıkmıyor. Tutsaklar, eylemlerini bayramda da sürdürdü.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.