Doğuş günü kutlandı

Yurt Dışı Haberleri —

4 Nisan kutlandı

4 Nisan kutlandı

  • Avrupa’nın birçok merkezinde Kürdistanlılar ve dostları Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın 72. yaşını çeşitli etkinliklerle kutladı.

 

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın doğum günü olan 4 Nisan Avrupa’nın birçok kentinde farklı etkinliklerle kutlandı.

Almanya’nın Hamburg kentinde Hemlingen kasabasındaki bir çiftlikte fidanlar dikildi. İkinci bir etkinlik ile Öcalan’ın yaşam felsefesinin ayrıntılarının yazılı olduğu kartlar ve kırmızı güller dağıttı. Rojbin Kadın Meclisi, Altona semtindeki Mercado meydanında stant açtı.

Kiel’de ise Kürdistanlılar 4 Nisan vesilesiyle çevreden geçenlere gül dağıttı, halaylar çekti. DKTM adına konuşan Ehsan Melezgirt, Öcalan’ın felsefesi ve mücadelesinin sadece Kürt halkı için değil, dünya devrim hareketleri için bir esin kaynağı olduğunu söyledi.

Mannheim’da 4 Nisan Altermeßplatz’da kutlandı. Kutlama boyunca halaylar çekildi ve sık sık, “Be Serok jiyan nabe”, “Bi can, bi xwin em bi terene ey Serok Apo”, “Biji Serok Apo” sloganları atıldı. Kutlamaya Die Linke ve MLPD temsilcileri de katıldı.

Berlin'de 4 Nisan vesilesiyle Hevrîn Xelef bahçesinde fidanlar dikildi. Etkinlikte “Bugünü bizler şahıs ile sınırlandırmıyoruz kadınların, insanlığın ve bütün Ortadoğu’nun doğuşu olarak belirtiyoruz” denildi. Enternasyonalist gençler ve TCŞ, Teko-JIN aktivistleri de aynı gün 4 Nisan’ı bir yürüyüş ile karşıladı. Dev PKK bayrağı açılarak yürüyüşe devam eden gençler “Önderliksiz yaşamı kabul etmiyoruz” mesajı verdi.

Darmstadt’ta Roza Kadın Meclisi’nin düzenlediği etkinlikte bir konuşma yapan Mürşide Oltan, “Öcalan’ın doğum günü aynı zamanda milyonların doğum ve var olma günüdür” dedi. Kürdistanlılar etkinlik boyunca “Biji Serok Apo”, “Hebuna te hebunameye” sloganları atarak halay çekti.

Oldenburg ve çevresinde yaşayan Kürdistanlılar birçok yerde ağaçlar dikerek, Öcalan’ın doğum gününü kutladı. Enternasyonalistler ise kentin en işlek yerlerinden olan El Hambra’ya Öcalan posterlerini astı.

4 Nisan Giessen kentinde de çeşitli etkinliklerle kutlandı.  Kentte yaşayan Kürdistanlılar, Öcalan için alınan bahçede temizlik yaptıktan sonra çiçekler ekti. Sonrasında halk DKTM’ye geçerek kutlama yaptı.

Freiburg’da Öcalan’ın 72. doğum günü Nuda Kadın Meclisi öncülüğünde kutlandı. Etkinlikte “Önderliğimizin özgürlüğünü sağlamak için her yeri eylem alanına çevirmemiz gerekiyor” denildi.

 

Özgür yaşamın doğuşu

Bonn Frankenbad önünde düzenlenen etkinlikte Şehit Aileleri Komitesi adına Dayika Fevzi konuştu, “Önderliğin doğumu bir halkın doğumu özgür yaşamın doğumudur” dedi.

Frankfurt’ta ise hem 4 Nisan hem de PJAK’ın kuruluş yıldönümü kutlandı. Etkinlikte yapılan konuşmalarda Öcalan’ın Kürt halkı, kadınlar ve Ortadoğu için bir şans ve ışık olduğu vurgulandı.

Bielefeld’de 4 Nisan şarkılar eşliğinde çekilen halaylarla karşılandı. Bielefeld Halk Meclisi Hatun Doğan yaptığı konuşmada “Önderliğin doğumu Kürt halkının hayatla yeniden buluşması anlamına geliyor” dedi.

Hanau’da Nujin Kadın Meclisi üyeleri 4 Nisan’ı fidan dikerek kutladı.Yapılan konuşmalarda kadın özgürlük mücadelesinin bu düzeye gelmesinde Abdullah Öcalan’ın rolü ve emeğine dikkat çekildi.

Stuttgart’ta Bad Cannstatt merkezi tren istasyonunda bir araya gelen gençler, Öcalan’ın fotoğrafı ve Kürtçe “Rojbûna te pîroz be Seroke me” yazılı pankart ile yürüyüşe geçerek “Bijî Serok Apo”, “Gençlik Apo’nun fedaisidir” sloganlarını attı.

 

Fidanlar dikildi, bisiklet turu yapıldı

4 Nisan Fransa’nın Paris, Montpellier, Strasbourg, Mulhouse, Bordeaux Toulouse ve Marsilya kentlerinde de kutlandı.

Başkent Paris’te Bastille meydanında onlarca gencin katılımı ile bisiklet turu düzenledi. Çevredekilerin yoğun ilgisini çeken bisiklet turu sırasında, araçlardan korna sesleri ile destek verenler de dikkat çekti. Mantes la Jolie kentinde de fidanlar dikildi, Evry banliyösünde de Çiçek Botan Kadın Meclisi’nin organizesi ile 4 Nisan kutlandı. Villiers le Bel, Drancy, Villeneuve-Saint George, Rennes kentlerinde de kutlamalar yapıldı.

Strasbourg’da Özgürlük Nöbeti’nde Kürtler çocuklarıyla kutlamaya katıldı. Kutlamada Öcalan’ın doğum gününün Kürtlerin doğuşu olduğu ifade edildi.

Mulhouse’da Öcalan’ın doğum günü vesilesiyle bir araya gelen Kürdistanlılar “Bê serok jiyan nabe”, “Bijî Serok Apo” sloganları attı.

Bordeaux’da gençlik hareketi aktivistleri öncülüğünde Kürdistanlılar yürüyüş düzenledi. Eylemciler, Öcalan’ın siluetinin basılı olduğu tişörtler de giydi.

Toulouse’da kutlama kentte bisiklet turu ile başladı. Daha sonra DKTM’de devam eden kutlamada sinevizyon gösterimi yapıldı. Halayların da çekildiği kutlamada şiirler okundu.

Marsilya’da gençler 4 Nisan’ı coşkuyla kutladı. Büyük bir PKK bayrağı ve Öcalan posterini asan gençler sık sık “Bijî Sêrok Apo” ve “Bê Serok jiyan nabe” sloganlarını attı.

 

Suya güller bırakıldı

İsviçre’de birçok merkezde “Özgürlüğü Sağlama Zamanı” hamlesi kapsamında kent meclisleri ile kadın meclisleri olağan kongrelerini düzenlerken kongre sonrası 4 Nisan kutlamaları yapıldı.

Bern’de Barış Anneleri öncülüğünde Aare nehrine güller bırakıldı. Daha sonra Kürt Toplum Merkezi’nde düzenlenen kutlamada Kürt Halk Önderi'nin kendi sesinden yaşamından kesitlerin yer aldığı sinevizyon gösterime sunuldu. Kutlama müzik eşliğinde çekilen halaylarla devam etti.

Biel kentinde Kürdistanlılar, Öcalan için 2016 yılında dikilen ağacın yanına giderek burada 4 Nisan'ı kutladı. Üzerinde Öcalan’ın sözlerinin Almanca yazılı olduğu dövizler ağaca bağlandı.

Zürich’te gençlik hareketi öncülüğünde Kürt toplum merkezinde düzenlenen etkinlikte Öcalan'ın doğum günü kutlandı.

Etkinlikler Luzern, Solothurn, Basel kentlerinde de düzenlendi.

 

Gökyüzüne balonlar salındı

4 Nisan Avusturya’nın başkenti Viyana’da da kutlandı.  Etkinlikte müzikler çalındı ve halaylar çekildi. Öcalan’ın fotoğraflarının olduğu balonlarla kutlama alanı donatıldı. Daha sonra ise balonlar gökyüzüne bırakıldı.

İngiltere’nin başkenti Londra’da “Dibistana Firaz Dağ Hafta sonu okulu” Öcalan’ın 72’inci doğum gününü, barışın ve sevginin sembolü zeytin ağacı dikerek kutladı.

Belçika’nın Antperwen kentinde de Grumplas’ta 4 Nisan kutlandı. Öcalan’ın fotoğraflarının olduğu balonlar gökyüzüne bırakıldı. 72’inci doğum günü vesilesiyle hazırlanan kartlar da postaya atıldı.

Finlandiya’nın başkenti Helsinki’de de Öcalan’ın doğum günü ile YPJ’nin kuruluş yıldönümü kutlandı.

Hollanda’nın Den Haag kentindeki kutlamayı Ronahi Kadın Meclisi organize etti.

Danimarka’nın başkenti Kopenhag’da da Kürdistanlılar, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın doğum günü, PJAK’ın kuruluşunun 18’inci yıldönümünü kutladı.

İsveç’in Gävleborg, Örebro, Karlstadt kentlerinde 4 Nisan kutlandı. Kürt Halkına bağlılık konuşmalarının yapıldığı etkinliklerde “Öcalan’ın Ortadoğu’da insanlığın umudunu yeşerttiği” belirtildi.

HABER MERKEZİ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.