Dört hücre cezasıyla tutsaklığı da uzatıldı 

  • Bandırma 2 Nolu T Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutulan Muharrem Güneş, tahliyesi üzerinden 6 ay geçmesine rağmen “dört hücre cezası” aldığı gerekçesiyle tüm infazı yakıldı. 

İdare ve Gözlem Kurulu (İGK), Güneş'in hücre cezalarını gerekçe göstererek, infazı tamamen yaktı. Güneş, 9 yıl 9 ay cezaevinde kalması gerekirken, infazının yakılmasıyla 13 yıllık hapis cezasının tamamını cezaevinde geçirecek. 

Tutuklandığında 16 yaşında olan ve iki yıl yargılaması devam eden Güneş’e, 18 yaşına girdikten sonra 13 yıl hapis cezası verildi.

Cezası Yargıtay’da onanan Güneş, cezasının infaz süresinin üzerinden 6 ay geçmesine rağmen tahliye edilmiyor. Güneş, tutuklu bulunduğu süre içinde aldığı 4 hücre cezası gerekçe gösterilere, tüm infazı yakıldı. 

Oğlu Güneş’in Bismil Kültür ve Sanat Derneği’nde çalıştığını anlatan baba Giyaseddin Güneş, "Diyarbakır D Tipi Cezaevi’nden Edirne F Tipi Kapalı Cezaevi’ne sürgün edildiği odada kamera vardı. Cezaevi idaresine ve Adalet Bakanlığı’na dilekçe vermesine rağmen kamera kaldırılmadı. Kamarayı kırdığı için 6 ay hapis cezası verildi. O 6 ay da bitti. Açlık grevlerine katıldığı ve cezaevindeki hak ihlallerine karşı yaptığı protestolardan dolayı verilen dört hücre cezası gerekçe gösterilerek infazı yakıldı” dedi.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.