Dört siyasi partiden ortak açıklama 

  • Dört siyasi parti, Türk işgalini ve saldırılarını görüşmek üzere Kerkük’te bir araya geldi. Toplantı sonrası partilerden yapılan ortak açıklamada, tüm siyasi taraflardan Türk işgaline karşı ciddi bir duruş sergilemesi talep edildi.

 

Tevgera Azadî (Özgürlük Hareketi) binasında dün Tevgera Azadî, Şuî Kurdistan Partisi, Hizba Zehmetkêşên Kurdistan ve Tevgera Demokratîk a gelê Kurdistan (Kürdistan Demokratik Halk Hareketi), Türk devletinin işgalini ve saldırılarını görüşmek üzere bir araya geldi. Görüşmenin ardından basına ortak açıklama yapıldı. Kerkük Bölgesi Tevgera Azadî Meclisi Eşbaşkanı Komel Sermed, Kürt partileri olarak şunlarda mutabık kaldıklarını söyledi:

* Kürt partileri olarak Türk devletinin saldırılarını kınıyoruz. Bu saldırılar Irak’ın egemenliğini ihlal etmektedir ve uluslararası hukuka aykırıdır.

* Federe Kürdistan ve Irak hükümetlerini işgalci Türk devletinin eylemlerini Birleşmiş Milletler’e bildirmeye çağırıyoruz.

* Kerkük başta olmak üzere, Kürt halkını ve Güney Kürdistan’daki siyasi partileri birlik olmaya ve Güney Kürdistan topraklarına yönelik Türk işgaline karşı bir kez daha buluşmaya çağırıyoruz.

* On binlerce şehidin kanıyla elde edilen kazanımların boşa gitmemesi için aktivistleri, akademisyenleri, aydınları ve toplumun tüm kesimlerini, işgali ve kan dökülmesini önlemek için eylemlerini arttırmaya çağırıyoruz.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.