Düş yolcuları Avrupa kentlerinde anıldı

Yurt Dışı Haberleri —

Düş yolcuları anıldı

Düş yolcuları anıldı

  • 20 Temmuz 2015’te, AKP/DAİŞ ortaklığıyla katledilen 33 düş yolcusu Avrupa’nın Ulm, Mannheim, Paris, Zürih ve Viyana kentlerinde düzenlenen eylemlerle anıldı.

 

Suruç’ta 6 yıl önce katledilen 33 düş yolcusu Fransa’nın başkenti Paris, Almanya’nın Ulm, Mannheim, İsviçre’nin Zürih, Avusturya'nın başkenti Viyana’da anıldı.

Paris’te Avrupa Demokratik Güç Birliği’nin (ADGB) organize ettiği eylem “Suruç için adalet, herkes için adalet” şiarıyla Chatelet’de düzenlendi. Eylemde, Suruç katliamında şehit düşenlerin fotoğraflarının olduğu pankart ve flamalar taşındı, anılarına ve hayat öykülerine ilişkin konuşmalar yapıldı.

Ulm’da ADGB’nin çağrısıyla düzenlenen anmada “Suruç için adalet, herkes için adalet” ve “Unutmamak için, hesap sormak için 20 Temmuz’da sokaklardayız!” yazılı pankart taşındı. 6 yıl önce gerçekleştirilen katliamla ilgili bilgilendirme içeren bildiriler dağıtıldı ve konuşmalar yapıldı. ADGB Ulm bileşenleri ADHF, AGİF, ATİF, KON-MED, SKB tarafından düzenlenen etkinliğe Halk Cephesi, InterBündnis ve HDP aktivistleri de destek verdi.

Aynı amaçla Zürih, Viyana ve Mannheim’da da anma etkinlikleri düzenlendi, katliamı düzenleyenler lanetlendi.

HABER MERKEZİ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.