‘Düşman, kadının eliyle yenilecek’

Kadın Haberleri —

.

.

  • Kuzey-Doğu Suriye’nin cephe hattında yaşayan kadınlar, topraklarını savunacaklarını belirtilerek, Türk devletinin yenilgisinin kadının eliyle geleceğini söyledi.

İşgalci Türk devleti ve çetelerinin Kuzey-Doğu Suriye’ye yönelik saldırıları devam ederken, cephe hattında yaşayan kadınlar her türlü saldırıya rağmen direnişi sürdürerek topraklarını Türk devletine terk etmeyeceklerini belirtti. Cephe hattında yaşayan kadınlar, saldırılara karşı cevaplarının özsavunma olduğunu vurguladı.

Herkes halkını korumalı

Xerxeri köyü sakini Hewa Nebi, "Herkes halkını korumalı ve birbirine yardım etmeli, uyanık olmalı ve şüpheli olaylar hakkında ilgili taraflara bilgi vermeli" dedi.

Halkı kendilerini korumaya, düşman ve ihanet tuzağına düşmemeye çağıran Hawa Nebi, şöyle devam etti: "Vatanına ve milletine ihanet edenler, şehitlerin kanıyla sulanan bu mukaddes toprakları terk etsinler. Biz, şehitlerin yolundan gideceğimize ve faşizmin yenilgisine kadar savaşacağımıza söz veriyoruz.”

Amaç köyleri boşaltmak

Zelîxe Oso ise, işgalci Türk devletinin çevre köylerde oturanlara saldırdığını, bunun sonucunda çiftçilerin topraklarını ekemediklerini ifade etti.

İşgalci Türk devletinin sınırdaki köyleri boşaltmayı ve onları korkutmayı hedeflediğini belirten Zelîxe Oso, "Bölge sakinleri ve özellikle sınıra yakın köylerde yaşayanlar, işgalci Türk devletinin işgal planlarını gerçekleştirmesine izin vermeyecektir” diye belirtti.

Zelîxe Oso son olarak, “Düşmana karşı durmak için direnmeye ve savaşmaya söz veriyoruz” dedi.

Cevabımız özsavunma olacak

Meqbûle Oso da YPJ, YPG ve QSD'ye destek sözü vererek kadınlara Türk ordusunun saldırılarına karşı birleşme çağrısı yaptı. Düşmanın yenilgisinin özgür kadının elinde olduğunu dile getiren Meqbûle Oso, “Tüm dış saldırılara ve toplumu bölmeyi amaçlayan saldırılara karşı en iyi cevap özsavunmadır ve her şeyden önce toplumun buna ihtiyacı vardır” diyerek özsavunmanın toplumsal önemine dikkat çekti.

ANHA / KOBANÊ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.